FeaturedHaberler

Opel Grandland X, beklenen hibrit desteğine kavuştu!




Opel’in SUV modeli Grandland X, bir süredir beklenen hibrit motor versiyonuna kavuştu. Güç değerleri ile iddialı olan yeni Opel Grandland X Hybrid4 ile ilgili detaylar haberimizde!

300 beygirlik hibrit: Yeni Opel Grandland X Hybrid4!

PSA grubunun Peugeot 3008 ve 508 modellerinde kullanılan Hybrid4 hibrit motor, şimdi de Opel Grandland X’e geldi. 200 beygir güç üreten 1.6 litrelik benzinli üniteyi, her biri 109 beygir gücündeki çift elektrik motoru destekliyor. Bu paket sayesinde model tam 300 beygir güç ve 450 Nm tork değerlerine ulaşıyor.

Hybrid4 versiyonunda yer alan elektrik motorlarından birisi gücü doğrudan motora aktarmak için sekiz ileri otomatik şanzımana bağlı çalışıyor. Diğer motor ise dört tekerden çekişi desteklemek adına arka aks hizasına entegre edilmiş. Yani iki elektrik motorunun araç içerisinde farklı görevleri bulunuyor. Pil yerleşiminde ise 13.4 kWh’lık bir lityum-iyon batarya paketi tercih edilmiş. Rejeneratif frenleme özelliğine sahip batarya şarja takıldığında 110 dakikada tamamen dolabiliyor.

Dört adet sürüş moduna sahip olan Opel Grandland X Hybrid4, tamamen elektrikli olarak kullanıldığında 50 kilometreye kadar menzil sunabiliyor. Bunun yanı sıra, hibrit seçeneğinde ise 2.2 L/100 km’lik ortalama yakıt tüketim değeri dikkat çekiyor. Teknik detaylar tarafında son olarak aracın 0-100 kilometre hızlanma performansının yaklaşık 6.5 saniye olduğunu belirtelim.

Opel’in PSA çatısındaki ilk hibrit modeli armasını taşıyan Grandland X Hybrid4, önümüzdeki yılın başlarında Avrupa’da satışa sunulacak. Alman markanın 2024’e kadar bütün modellerinde elektrikli versiyon sunma hedefini göz önünde bulundurursak, bu başlangıcın yerinde ve zamanında olduğunu söyleyebiliriz.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu