FeaturedHaberler

Otomobillerin uçan halısı: Citroen 19_19 Concept!




Citroen, zaman zaman yaptığı fütüristik konsept çalışmaları ile ilgi çekmeyi başarıyor. Fransız markanın son konsepti olan 19_19 Concept ise konfor tanımını farklı boyutlara taşıyacak gibi görünüyor.

Citroen 19_19 Concept, evinizdeki konforu aratmayacak!

Uçak gövdesinden ilham alınarak tasarlanan konsept, transparan gövdesi ile ilk bakışta farklı tasarımının izlenimini veriyor. Kuşak şeklindeki hareketli kısım ise inip binme esnasında çok daha geniş bir eşik alanı sunuyor. Detaylar arasında tam boy LED far ve stop grubu, içbükey arka cam ve tavana monte edilen LIDAR sensörü dikkat çekiyor.

19_19 Concept’in farklı tasarımı, aracın boyutlarını da büyük oranda etkilemiş. 30 inçlik dev tekerleklerin açığa alınması ile beraber aracın toplam uzunluğu 4.6 metre olmuş. 3.1 metrelik dingil mesafesi ise neredeyse BMW X7 kadar geniş bir iç mekan sunuyor. Ayrıca 2.24 metre genişlik ve 1.6 metre yükseklik değerleri, konseptin uzun ve ince bir forma bürünmesine olanak sağlıyor.

Citroen 19_19 Concept, asıl detaycılığı ise iç mekanına geçince gösteriyor. İç mekan yapay zeka teknolojisi ile harmanlandığı için pek çok olağanüstü detay görüyoruz. Araç için geliştirilen kişisel asistan sistemi, uçan halıdan ilham alınan koltukları yolcunun rahat edebileceği pozisyona göre otomatik olarak ayarlıyor. Mini bir projeksiyona dönüştürülen camlarda ise göstergenin yanı sıra yolcu karşılama gibi arttırılmış gerçeklik özellikleri kullanılabiliyor.

Konsept, konfor anlamında Citroen tarafında alışkın olduğumuz pek çok çözümü bir araya getiriyor. İlk defa yeni C4 Cactus modelinde kullanılan Kademeli Hidrolik Destekli Süspansiyon Sistemi, 19_19 konseptinin konfor temelini oluşturuyor. Yolcular böylece araçta uçan halıda gidercesine seyahat ediyor. Ayrıca tam otonom sürüş moduna geçildiğinde tek kollu direksiyon simidi de içe doğru gizleniyor.

Açıklanan verilere göre konseptin kalbindeki elektrik motoru 456 beygir güç ve 800 Nm tork gibi üst seviye değerler üretiyor. 4WD çekiş sistemine sahip aracın 0’dan 100 kilometre hıza ulaşması da yalnızca 5 saniye sürüyor. 19_19 konsepti, 100 kWh kapasiteli bataryası sayesinde 800 kilometre yol kat edebiliyor. Ayrıca bu bataryanın süper hızlı şarj teknolojisi ile 20 dakikalık kısa bir sürede dolabildiğini belirtelim.

Citroen 19_19 Concept, seri üretime geçmek için fazlasıyla cesur olmasına karşın markanın geleceği için iyi bir yol haritası olabilir. Yine de detaylara takıntılı olduğunu bildiğimiz Fransız markanın bu konseptinin oldukça ilgi topladığını söylemek mümkün.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu