FeaturedHaberler

FCA grubu, Renault ile birleşmek için teklif götürdü!




Fiat-Chrysler grubu (FCA), Fransız Renault’a ortaklık içeren bir anlaşma götürdüğünü açıkladı. Otomotiv gündemine bomba gibi düşen gelişme ile ilgili detaylar haberimizde!

Bomba gelişme: FCA ve Renault birleşiyor mu?

Geçtiğimiz hafta ortaya çıkan raporlarda, FCA ve Renault’un Pazartesi günü büyük bir duyuruya hazırlandığı iddia edilmişti. Fransız üreticiden yapılan açıklamada, Fiat-Chrysler grubundan ortaklık teklifi aldıkları ve bu teklifin her iki şirketin çıkarları doğrultusunda inceleneceği duyuruldu. Gelen bilgilere göre masadaki teklif bir satın alma hamlesinin aksine, her iki şirketin de birbirinden eşit olarak pay almasını içeriyor. Böylece 50-50 hisse dağılımlı büyük bir otomotiv devi ortaya çıkacak.

FCA cephesinden yapılan açıklamada ise iki şirketin yıllık 8.7 milyon araçlık geniş bir satış hacmine sahip olduğunun vurgusu yapıldı. İtalyan gruba göre, bu ortaklık elektrik ve sürücüsüz araç teknolojileri başta olmak üzere lider bir otomotiv devi ortaya çıkarmayı hedefliyor. Renault haricinde eğer Nissan ve Mitsubishi de bu ortaklığa dahil olursa ortaya 15 milyonluk bir rakam çıkıyor. Bu da yeni şirketin “lider” unvanına sahip olması için oldukça yeterli.

Renault cephesinde masaya yatırılan teklifin detaylı olarak görüşülmesine önümüzdeki hafta başlanacağı belirtiliyor. Ancak gelen haberlere göre Nissan cephesi bu teklif karşısında pek de hevesli değil. Zira Japon marka ABD pazarında güçlü bir konumda bulunuyor ve rakibi Chrysler ile birleşme halinde bu konumun sarsılacağından endişe ediliyor. Öte yandan Alfa Romeo’dan Dacia’ya çok geniş bir marka portföyünün oluşmasının yönetimsel bazı sıkıntılar yaratabileceği düşünülüyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu