FeaturedHaberler

Yeni BMW 1 Serisi, radikal değişimlerle tanıtıldı!




Alman otomobil üreticisi BMW, tamamen yenilenen 1 Serisi’ni nihayet duyurdu. Adı dışında neredeyse her şeyi değişen yeni BMW 1 Serisi ile ilgili tüm detaylar haberimizde!

Yeni BMW 1 Serisi duyuruldu: Arkadan çekişe elveda!

İlk olarak 2004 yılında satışa sunulan 1 Serisi, bugün üçüncü jenerasyonu ile karşımıza çıkıyor. Bavyeralı hatchback, F40 kodlu yeni kasasıyla güç kaybettiği pazarda iddialı konuma gelme hedefinde. Yeni BMW 1 Serisi’nin tasarımına göz attığımızda biraz agresif, yer yer de bir MPV sınıfına göz kırpan hatlar görüyoruz. Ön bölümünde neredeyse tamponun ortasını kaplayan kocaman böbrek ızgaralar dikkat çekiyor. Çekik formdaki LED farlar ise istenirse adaptif full LED far opsiyonu ile değiştirilebiliyor.

Yeni 1 Serisi’nin yan profili, görünüm bakımından rakiplerini anımsatıyor desek yanlış olmaz. Oldukça yüksek omuz çizgisinin yanı sıra arkaya doğru eğimlenen bel çizgisi de bir önceki nesil Mercedes A-Serisi ile benzerlik gösteriyor. Arka alanda ise LED stopların yanı sıra arka camı saran spoyler dikkat çekici. M pakette yer alan sportif tamponlar ile 100 mm’lik çift egzoz çıkışının araca farklı bir hava kattığını belirtelim.

İç mekana geçtiğimizde, BMW mühendislerinin teknoloji ve fonksiyonelliği bir araya getirmek için çalıştığını gözlemliyoruz. Her biri 10.25 inç boyutunda olan iki ekrandan biri dijital gösterge paneli, diğeri ise multimedya sistemi görevi görüyor. Alman üretici bu bütünleşik sisteme BMW Operating System 7.0 adını vermiş. Elektrikli bagaj kapağı, 9.2 inçlik head-up display ile elektrikli panoramik cam tavan ise opsiyon listesinde göze çarpıyor. Bu noktada son olarak 380 litrelik bagaj hacminin arka koltuklar katlandığında 1.200 litreye kadar çıkabildiğini belirtelim.

Konu sürüş deneyimine geldiğinde ise BMW’nin yeni 1 Serisi bekleyenlerine kötü bir sürprizi bulunuyor. Model yeni bir platforma geçtiği için önden çekiş sistemi ile satışa sunulacak. Bu da sürüş hissiyatını biraz törpüleyecek gibi görünüyor. Toplam 5 motor seçeneği ile gelen otomobil; dizel tarafında 116 beygir güç üreten, 3 silindirli 1.5 litrelik temel seçeneği sunuyor. Bununla yetinmeyen kullanıcılar ise 150 ve 190 beygir gücünde 2.0 litrelik turbo dizel motor seçeneğini seçebiliyor. Benzinli tarafında ise 140 beygirlik 1.5 litre seçeneğin yanı sıra 252 beygir güç üreten 2.0 litre motor, serinin zirvesini oluşturuyor.

Yeni BMW 1 Serisi’nin şanzıman tarafında ise 6-ileri manuel şanzımanın yanı sıra 7-ileri çift kavrama ve 8-ileri tork konvertörlü otomatik şanzıman opsiyonları bulunuyor. xDrive seçeneği ise yalnızca 190 beygir güç sunan 120d seçeneğinde standart olarak sunulacak. Son olarak yenilenen modelin satışlarına yıl sonunda başlanacağını belirtelim.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

5 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu