FeaturedHaberler

Hibrit motorlu Ferrari SF90 Stradale tanıtıldı!




Ferrari, uzun süren bekleyişin ardından ilk plug-in hibrit modeli olan SF90 Stradale’yi resmi olarak duyurdu. İtalyan markanın pistteki hibrit deneyimini yollara indiren Ferrari SF90 Stradale ile ilgili detaylar haberimizde!

İtalyan kuralları bozuluyor: Ferrari SF90 Stradale tanıtıldı!

Adını Scuderia Ferrari’nin 90. yıl dönümü ve F1’de bu sezon yarıştığı aracından alan SF90 Stradale, İtalyan markanın katı kurallarını bozuyor. Araçta 780 beygir güç ve 800 Nm tork üreten bir 4.0 litrelik V8 motor kullanılmış. Ancak bu geleneksel motorun üç adet elektrik motoruyla birleşmesi ile Ferrari tarihinin ilk plug-in hibrit ünitesi ortaya çıkmış. Elektrik motorlarının da eklenmesi ile beraber araç 1000 beygirlik devasa bir güce ulaşıyor. Bu gücü ise 8 ileri otomatik şanzıman ve dört tekerden çekiş sistemi dizginliyor.

7.9 kWh kapasiteli lityum-iyon batarya paketi ve hibrit sistem, araca toplamda 270 kilogramlık ekstra bir ağırlık ekliyor. Ancak gövdede ve şaside alüminyum/karbon fiber karışımı kullanılarak toplam ağırlığın 1.570 kilogram seviyesinde tutulması başarılmış. Bu da sürücü için beygir başına 1.57 kilogramlık müthiş bir güç/ağırlık dengesi sunuyor. 0-100 değeri 2.5, 0-200 değeri ise 6.7 saniye olan Ferrari SF90 Stradale’nin maksimum hızı ise 340 km/s olarak belirlenmiş.

Tasarım tarafında baktığımızda, SF90 Stradale’nin son 20 yılda üretilen Ferrari modellerinden izler taşıdığını görebiliyoruz. Ön kısmında seleflerinden alışkın olmadığımız tarzda ince LED Matrix farlar yer alırken, ön cam aerodinamik kazanç sağlamak adına gövdeyle bütünleşmiş. Arka bölüm ise oldukça komplike şekilde tasarlanmış. Bu noktada elektrik destekli Gurney kanatçığı belki de en dikkat çeken unsur olarak göze çarpıyor. Bu tarz çözümlerin 250 km/s’lik bir hızlanmada 390 kilogramlık ek yere basma gücü sağladığını ekleyelim.

Ferrari SF90 Stradale’nin iç mekanında ise sportiflik ve teknoloji iç içe geçmiş durumda. 3 kollu direksiyon simidinin içerisine ve etrafına yeni dokunmatik kontroller konumlandırılmış. Ayrıca 16 inçlik gösterge paneli de kıvrımlı bir OLED ekran ile dijital hale getirilmiş. Son olarak otomobilin eDrive, hibrit, performans ve Qualify adlı 4 sürüş moduna sahip olduğunu belirtelim.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Güncel nsx i anımsatmıyor mu?

    4 çeker tüm viteslerde mi geçerli yoksa ff gibi yalnızca ilk viteslerde mi?

  2. Bundan yaklaşık 7 sene önce Toyota renault seri üretim elektrik li arabaları çıkardığın da zamanın hybrid zamanı olduğunu full elektrik li arabalar için henüz çok erken olduğunu söylemişti renault inat etti şimdi bu sınıfta Nissan ile birlikte tesla nın önünde pazar lideri. Peki Toyota o zaman full elektrik li rav4 ürettiği halde, 30 km menzili olan phev prius u ürettiği halde ve o zaman tesla nın %10 da hissederı olduğu halde neden bunu söyledi. Cevap basit. Pil teknoloji henüz istenilen seviyede değil. Firmanın katı hal pilleri üzerine patentleri olduğu halde bunu söylüyor du. Ve hala pil teknolojisi iyi bir seviyeye gelmedi ve üretim için gerekli lithium sınırlı sayıda üretiliyor. Yani bu araçlar 500 ila 1000 şarzdan sonra çöp olacak ve yeni pil almanız gerekecek tabiki aracın yarı fiyatına . İşte bu yüzden hybrid. Geçte olsa dünya daki üreticiler hybrid i anladı da artık doğru ürün çıkarmaya başladılar. Ve hala petrol var.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu