FeaturedHaberler

Jaguar I-PACE Motoru Sayesinde Üç Ödül Birden Aldı




Jaguar, tamamen elektrikli performans SUV’u Jaguar I-PACE ile ‘En İyi Yeni Motor’, ‘En İyi Elektrik Motoru’ ve ‘350 – 450 Beygir Arası Güç Üreten En İyi Motor’ kategorilerinde Yılın Motoru Ödülü’nü kazandı.

31 farklı ülkeden 70 prestijli otomobil gazetecisinin oluşturduğu jüri, en düşükten en yüksek hacme kadar tüm aday motorları inceleyerek performans, sürüş özellikleri, enerji verimliliği, iyileştirme kapsamında değerlendirdi. Stuttgart’ta düzenlenen Engine Expo + The PowerTrain Technology Fuarı kapsamında düzenlenen panelde, jürinin yaptığı değerlendirme sonucunda I-PACE, 3 dalda ödüle layık görüldü. Tasarımı ve çevreciliğinin yanı sıra üstün performansıyla da öne çıkan I-PACE bu başarıyla rakipleri karşısında fark yaratan otomobil olduğunu bir kez daha kanıtladı. Jaguar mühendisleri tarafından sıfırdan geliştirilip üretilen I-PACE’in sıfır emisyonlu motoru, almış olduğu bu ödüllerle birlikte teknik anlamdaki mükemmeliyetini kanıtlamayı başardı.

I-PACE gerçek bir Jaguar

Yaklaşık bir yıldır üretimine devam edilen Jaguar I–PACE 2019 Dünya’da Yılın Otomobili, Dünya’da Yılın Tasarımı, Dünya’da Yılın En Çevreci Otomobili, Avrupa’da Yılın Otomobili ödüllerinin yanı sıra Almanya, Norveç ve İngiltere’de de Yılın Otomobili olmaya hak kazanarak toplamda 66 ödülün sahibi oldu.

Jaguar’ın tamamen elektrikli ilk performans SUV’u Yeni I-PACE, 470 km’lik menzili, 4,8 saniyede 100 km/sa hıza ulaşan performansı ile heyecan verici bir sürüş deneyimi sunan, batarya teknolojisine sahip bir elektrikli araç. Yeni  I-PACE’in 90 kWh gücündeki bataryası yüksek enerji yoğunluklu lityum iyon hücrelerinden meydana geliyor. Yeni I-PACE’te bulunan iki sabit mıknatıslı senkron elektrikli motor 400 BG güç ve 696 Nm tork üretiyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu