FeaturedHaberler

Audi, Horch markasını Maybach’a rakip yapabilir!




Alman otomobil üreticisi Audi, uzun süredir süper lüks sınıfa giriş yapmak için fırsat kolluyor. Bu fırsatı kullanmaya hazırlanan marka, Maybach’a rakip olmak için Horch adını yeniden kullanabilir!

Audi’den “daha lüks” A8 geliyor, Horch markası diriliyor!

Markanın yıllık genel toplantısında model takvimleri ile ilgili yatırımcılara çeşitli bilgiler verildi. Bu bilgilerden en ilginci ise Audi’nin lüks sedan modeli A8’e ait. Herhangi bir detay aktarılmasa da Audi A8’in daha lüks ve prestijli bir versiyonu için çalışıldığı bilgisi paylaşıldı. Planlama sürecinde olan yeni versiyon, iddiaya göre marka tarihinin en görkemli modellerinden birisi olacak.

Audi’nin bu atağı, üreticinin temellerini oluşturan Horch markasının da dirilmesine sebep olabilir. İddialara göre, Alman üretici Mercedes-Maybach benzeri bir yapılanma konusunda çalışıyor ve süper lüks A8 bu alt markanın ilk modeli olacak. Ayrıca Latincede Audi anlamına gelen Horch, ikonik dört halkadan birini de temsil ediyor.

Beklentilere göre aracın kaputunun altında çift turbolu bir W12 motor görmemiz olası. VAG grubuna ait 6.0 litrelik motorun yeni A8’den sonra Audi modellerinde kullanılmayacağı açıklanmıştı. Bu açıdan da V8’e geçmeden önce kullanıcılara küçük bir jest yapılabilir. Son olarak yıl içerisinde duyurulması beklenen yeni modelin istenen başarıya ulaşması halinde diğer modellere de böyle bir konumlandırma yapılabileceğini belirtelim.

Sizce Audi bu hamlesiyle son dönemde küçülen ultra lüks sınıfında yer edinebilir mi? Görüşlerinizi aşağıdaki yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

5 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu