FeaturedHaberlerKampanyalar

Audi’den Q2 sevenlere mutlu eden gelişme




Temmuz ayı sonuna kadar devam edecek kampanyada, sınırlı sayıda Q2 30 TDI 116 hp Design/Sport S tronic modeller avantajlı sıfır faizli krediler ile satın alınabiliyor

Audi’nin en küçük SUV modeli Q2, sadece bu modele özel tasarlanan kampanya ile Türkiye’nin dört bir yanındaki Audi Showroom’larında avantajlı koşullarda satın alınabiliyor.Vdf ile birlikte düzenlenen ve 31 Temmuz tarihine kadar devam edecek kampanya ile Audi Q2 30 TDI 116 hp Design/Sport S tronic model otomobiller için 70 bin TL kredi 6-18 ay vade ve yüzde 0 faiz ile alınabiliyor.

Tasarım Detayları

Öncelikle göze çarpan özellik ise aşağıya inerek, renkli denge kanatlarına sahip C sütunlarıyla birleşen düşük tavan oluyor. Bu detay, Audi Q2’nin sportif karakterini daha da ön plana çıkarıyor. Arka bölüm de uzun tavan ucu rüzgarlığı ve gövde altı koruma görünüşüne sahip difüzörle birlikte dinamik bir şekil alıyor. Yanda, yüksek cam çizgisinin yanı sıra kapı bölmesindeki içbükey alanlar ise özellikle dikkat çekiyor. İçbükey alanlar, tekerlek yuvalarını ve böylece kompakt SUV’ninquattro karakterini daha da vurgulu hale getiriyor.Audi Q2’nin yüksekliği 1,51 metre, genişliği ise 1,79 metre. Çıkıntıların kısa tutulmasıyla birlikte aracın uzunluğu da 4,19 metre; aks mesafesi ise 2,60 metre oldu. Bu da, Q2’ ninherhangi bir park alanına rahatlıkla sığabileceğini gösteriyor.

Motor seçenekleri

Q2 serisindeki en küçük benzinli motor, 1.0 TFSI. 999 cc’lik motor hacmiyle 85 kW (116 hp) ve 200 Nm (147.5lb-ft)tork üretiyor. Bunun bir üstünde, silindir devreden çıkarma sistemi COD (güç ihtiyacına göre devreye giren silindir) özelliğine sahip 1.4 TFSI (110 kW/150 hp) yer alıyor. Manuel altı vitesli şanzımanla birlikte COD sistemi, 100 Nm’ye(73.8lb-ft) kadar yüklerde ikinci ve üçüncü silindiri devreden çıkarıyor ve motor hızının 2.000 ile 3.200 d/d arasında olduğu durumlarda aracın boşta gitmesine olanak tanıyor. Çift kavramalı şanzıman olması halinde ise silindir devreden çıkarma 1.400 ile 3.200 d/d aralığında daha erken devreye giriyor. S tronic ile bu motor yaklaşık 5,2 litre yakıt tüketiyor ve 100 kilometrede 119 gram CO2emisyonu yapıyor. Dizel motorların giriş modeli 1.6 litre hacme sahip 85 kW (116 hp) güç üreten dört silindirli seçenek. Audi, tüm motor modellerinde altı vitesli manuel şanzıman ve 7 vitesli S tronik çift kavramalı şanzıman seçeneği sunuyor.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. ne olduğu belli olmayan ama adına suv denilen şu Audi Q2’ye bir de dünyanın parasını istiyorlar

  2. bunu alacağıma gider Peugeot 3008 alırım, hem şehir içinde kullanmak için çok daha iyi hemde verdiğin paranın hakkını sonuna kadar veriyo

  3. eğer şehir içi kullanım diyorsan bunun yerine peugeot 3008 alırım daha iyi 🙂 hem konforlu hem de az yakıyo

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu