FeaturedHaberlerOtomobil Sporları

Porsche 911 RSR’dan üst üste beşinci zafer




Porsche GT Team, IMSA WeatherTech SportsCar Championship’de yeni bir rekor kırdı. Bowmanville’de 912 numaralı Porsche 911 RSR birinci geldi ve Porsche markası üst üste beşinci zaferini aldı.

Porsche GT Team, Kanada’nın Ontario kentinde bulunan Canadian Tire Motorsport Park’ta kusursuz pit stoplar ve iyi bir strateji uygulayarak bir kez daha eve zaferle döndü. Start verilmesinin hemen ardından, pilotlar 911 RSR’ın potansiyelini tamamıyla gözler önüne serdiler ve daha ilk turdan birincilik derecesini yakaladılar. Kalan süre yaklaşık bir saat civarındayken Earl Bamber liderliği ele geçirdi ve bayrağa kadar da bırakmadı. Earl Bamber ve Laurens Vanthoor, kardeş araçtaki meslektaşları Patrick Pilet ve Nick Tandy’i geride bırakarak lider oldu. 2019 IMSA sezonundaki altı yarışta aldığı beşinci zaferi sayesinde, üretici klasmanındaki liderliğini daha da perçinlemiş oldu.

GTD klasmanında ise markanınpilotu Patrick Long (ABD) ve Patrick Lindsey (ABD) dördüncülüğe oturdu. Park Place Motorsports aracılığıyla 911 GT3 R paylaşan ikili podyum basamağını sadece 0.373 saniye ile kaçırdı. Aynı 500+ beygir gücüne sahip GT3 modelini kullanan özel yapım araç ekibi Pfaff Motorsports eve beşincilik derecesi ile döndü.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu