FeaturedHaberler

Tesla Model X hazır!




Tesla Model X resmi olarak kendi web sitesinde yayınlandı.

Müşterilerin istedikleri araçları yapılandırabilmeleri için oluşturulan siteye Model X’in modelleri ve seçenekleri konuldu. Araç $132.000 başlangıç fiyatı ile satışa sunuldu. 90-kWh’lık pil paketi, otomatik park yapan sürüş yardımcısı, ısıtmalı ve soğutmalı deri koltuklar, yetişkinlerin bile rahatça sığabileceği 3. sıra koltuklar, kanatlarını açmış şahin gibi gösteren arka kapılar, gündüz farları, otomatik acil fren sistemi, otomatik anahtarsız giriş gibi bir çok özellik bu araçta yer alıyor.

Elektrik motorları ön tekerlere 259 beygir güç aktarırken, arka tekerleklere 503 beygir güç aktarabilecek. Araç 0’dan 100 km/sa hıza yaklaşık 4 saniye çıkabilecek. Maksimum hızı da 250 km/sa olarak belirlenmiş. Aracın tam şarjlı menzili ise yaklaşık 386 km olacak.

Aracın standart versiyonu için $5.000, Signature serisi adı verilen özel serisi içinde $40.000 depozito isteniyor. Alacaklara şimdiden hayırlı olsun.

Onur KALENDER

1985 doğumluyum. Otomobillere olan sevdam ilk hatırladığım otomobil olan Volvo 360 ile başladı. Geceler boyu uykusuz otomobil dergilerini ezberlemem, kendi tasarımlarımı yapmam ve son olarak da otopark ailesine katılmamla devam ediyor.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. biz hala km’de kuruş hesabı yapalım, adamlar elektrikli araçlarla cirit atıyorlar.

  2. Model X sayfasi kısıtlı olarak sadece “significant” model x icing reservasyon yaptıran 30 kişiye açıldı. Significant ta sadece p90d ve neredeyse tüm donanımlar ile satılacak özel bir seri. Başlangıç fiyatı 80k dolar seviyesinde olucak.

  3. model s ten sonra ki hedefleri ekonomik bir model üretmekti ama pek de ekonomik olmamış

  4. Araba zaten pillerden dolayı gülle gibi, bi de o arka kapı mekanizmasıyla kim bilir daha ne kadar ağırlaşmıştır. 3. sıraya biniş rahatlığı dicem, fotoğraflara göre o konuda da belirgin bi avantajı yok. Ne gerek vardı anlamadım

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu