FeaturedHaberler

2020 Mercedes-Benz EQV, elektrikli yapısıyla tanıtıldı




Mercedes’in Cenevre Otomobil Fuarı’nda konsept olarak gösterdiği EQV, üretime hazır haliyle tanıtıldı. Dünyanın ilk premium elektrikli minibüsü olan Mercedes-Benz EQV ile ilgili detaylar haberimizde!

Dünyanın ilk lüks elektrikli minibüsü: Mercedes-Benz EQV!

Ufak detaylar dışında konsept versiyonuyla aynı tasarıma sahip olan EQV, premium MPV pazarının ilk tam elektrikli modeli oluyor. Ön tamponunda yer alan girişiyle şarj olabilen minibüs, farklı dingil seçenekleriyle 8 kişiye kadar yolcu taşıyabiliyor. İç mekanda ise 10 inçlik MBUX bilgi-eğlence sistemi; yolculuk planlayıcı, ses sistemi ve klima kontrolü gibi işlevleri gerçekleştirebiliyor.

Yeni EQV, aks kısmına yerleştirilen ve enerji geri kazanım teknolojisine sahip bir elektrik motoruyla geliyor. 204 beygir güç ve 362 Nm tork üretebilen minibüs, maksimum 160 km hıza ulaşabiliyor. Aracın zeminine yerleştirilen ve 90 kWh kapasiteli batarya paketi ise 405 km’ye kadar menzil sunuyor. Mercedes’in bilgilendirmesine göre, bataryalar 110 kW hızlı şarj özelliği sayesinde 45 dakika içerisinde %80 doluluğa ulaşabiliyor.

Gelecek ay Frankfurt Otomobil Fuarı’nda sergilenecek olan Mercedes-Benz EQV, diğer ticari kardeşleri gibi markanın Vitoria fabrikasında üretilecek. Aracın fiyatı hakkında ise herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu