FeaturedHaberlerOtomobil Sporları

Zaferin adı Valtteri Bottas; İşte Formula 1 Türkiye için sonuçlar




Formula 1 Türkiye Grand Prix’sini Mercedes takımının Fin pilotu Valtteri Bottas kazandı.

Intercity İstanbul Park Pisti’nde 58 tur üzerinden yapılan yarışta Bottas, damalı bayrağı ilk sırada görerek bu sezon ilk galibiyetini elde etti. Red Bull takımı pilotlarından Hollandalı Max Verstappen’in ikinci olduğu yarışta, Meksikalı Sergio Perez üçüncü sırayı aldı.

Mercedes pilotu Valtteri Bottas, birinci sırada başladığı Türkiye Grand Prix’sini iki set Cinturato Yeşil Geçiş lastiği ve tek pit stop stratejisiyle kazandı. Hemen hemen tüm pilotlar da aynı stratejiyi uyguladı. Bottas, yarışın bitmesine 11 tur kala liderliği Leclerc’den aldı ve birinci oldu. Leclerc çok daha uzun süre başladığı lastikleri kullandı.  Mercedes pilotu Lewis Hamilton 50 turun ardından ikinci geçiş lastiği seti için pite girdi ve sonuç olarak 11. sırada başladığı yarışı beşincilikle bitirdi (sıralamalarda en hızlı zamanı yapmıştı).

Alpine pilotu Esteban Ocon, lastik değiştirmek için pite girmedi ve sadece bir set geçiş lastiğiyle yarışı 10. sırada tamamladı. Bir pit stop ve iki set geçiş lastiğiyle 19. sırada başladığı yarışta 11 sıra sıçrama yaparak sekizinci olan (motor değiştirme cezasının ardından) Ferrari pilotu Carlos Sainz, günün pilotu seçildi. Gün boyu hava serindi ve yarış boyunca aralıklı yağmur görüldü. Yarışın sonunda hava 17 derece, pistte ise 19 derece idi.

Türkiye Grand Prix’sinde ilk 10 sıra şöyle oluştu:

1- Valtteri Bottas
2- Max Verstappen
3- Sergio Perez
4- Charles Leclerc
5- Lewis Hamilton
6- Pierre Gasly
7- Lando Norris
8- Carlos Sainz
9- Lance Stroll
10- Estaban Ocon

Formula 1 Türkiye Grand Prix’sini kazanan Valtteri Bottas, “Nefis bir sürüştü. En iyi yarışlarımdan biri oldu. Bir ufak kayma dışında her şey kontrol altındaydı. Otomobile çok güveniyordum, kolay değil. Strateji belirlemek lazım. Her şey harika gitti ve mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu