FeaturedHaberler

Jaguar Land Rover’dan 3 boyutlu head-up display!




Head-up display teknolojisi, sunduğu sürüş kolaylığı sayesinde otomobil sahiplerinin hayatını kolaylaştırıyor. Jaguar Land Rover ise yapay zeka yardımıyla bu teknolojiyi bir adım öteye taşıyarak 3 boyutlu hale getiriyor.

Jaguar Land Rover, 3 boyutlu head-up display teknolojisi geliştirdi

İngiliz otomobil şirketinin geliştirdiği yeni ekran, derinlik algısı oluşturma mantığıyla çalışıyor. Burada geleneksel sistemin aksine görüntü ön camın tamamına yansıtılabiliyor. Sistemin şeritten ayrılma uyarısı, tehlike tespiti, anlık navigasyon desteğinin yanı sıra kör nokta gösterimi gibi özellikleri dikkat çekiyor. Hatta Jaguar Land Rover, teknolojinin ileri düzeyde olduğunu kanıtlamak için gelecekte yolcuların 3 boyutlu olarak film izleyebileceğini iddia ediyor.

3 boyutlu head-up display sistemi, Cambridge Üniversitesi’ne bağlı olan Gelişmiş Fotonik ve Elektronik Merkezi (CAPE) ortaklığında geliştirilmiş. AR-GE merkezinin şoför ve yolcuların konforunu arttırmak için akıllı kabin adlı bir çalışması bulunuyor. 3 boyutlu head-up display teknolojisi de bu çalışmanın bir parçası. CAPE sorumlusu profesör Daping Chu, JLR işbirliği ile gerçekleşen programın gelecekte sanal gerçeklik teknolojisi ile özerk araçları bir araya getirmesini hedeflediklerini belirtiyor.

Jaguar Land Rover, yapay zeka temelli teknolojileri uzun süredir gerçek hayatta test ediyor. Son olarak firmanın duyusal direksiyon simidi ile dönüşlerde ısı ya da soğutma kullanım denemesi yaptığını görmüştük. 3 boyutlu head-up display teknolojisi de dahil olmak üzere geliştirilen bu teknolojilerin gelecekteki yol otomobillerinde kullanılması planlanıyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

8 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu