FeaturedHaberler

Bugatti Chiron Sport saatte 490 km hızı devirdi! (VİDEO)




Bugatti Chiron Sport, Fransa’nın Ehra-Lessien bölgesinde yaptığı hız denemesinde saatte 490 kilometre hıza ulaşmayı başardı. Süper spor otomobilin başarısı ile ilgili detaylar haberimizde!

Bugatti kartlarını açıyor: Chiron Sport 490 km’yi gördü!

Veyron modeli ile bir dönem hız rekorlarını alt üst eden Bugatti, her defasında amaçlarının rekorlar kırmak olmadığını belirtiyor. Buna rağmen markanın adı bir şekilde yüksek hız denemeleri ile anılmaya devam ediyor. Andy Wallace’ın sürücü koltuğunda oturduğu Chiron Sport prototipi, gerçekleştirilen denemede saatte 490.48 kilometre hıza ulaşmayı başardı.

Başarıyla sonuçlanan hız denemesi, Almanya merkezli teknik denetim şirketi TÜV tarafından da onaylandı. Öte yandan prototip araç bu test için Bugatti ve iş ortakları tarafından özel olarak hazırlanmış. Standart modelden 25 santimetre daha uzun olan Bugatti Chiron Sport, arka bölümde önemli aerodinamik güncellemelere gitmiş. Ayrıca yere basma gücünün azaltılması amacıyla aracın difüzörü elden geçirilmiş ve arka kanat ile yolcu koltuğu gibi bazı parçalar sökülmüş. Lazer kontrollü otomatik süspansiyon ve takla barı ise prototipin dikkat çeken detayları arasında yer alıyor.

Bugatti başkanı Stephan Winkelmann ise yaptığı açıklamada, bunun marka çatısı altında gerçekleştirilen son resmi test olduğunu ifade etti. Fransız markanın kendini ispatlamasına gerek olmadığını belirten Winkelmann, rekorlar konusunda kendilerini yeterince kanıtladıklarını ve gelecekte başka alanlara odaklanacaklarını söyledi.

Gövdesinin altında 1.500 beygir güç üreten 8.0 litre W16 motora sahip Bugatti Chiron Sport’un yerini Super Sport adlı özel bir versiyona bırakacağı söyleniyor. Dolayısıyla yeni model ile gayri resmi olarak 500 kilometrelik hız denemesi görmemiz bir hayli olası görünüyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

19 Yorum

  1. Güzel bir başarı. 👍 Modifiye edilmiş Hennessey Venom F5 ve Venom GT’yi de aynı pistte görmeyi isterdim. Tamamen olmasa da hemen hemen aynı şartlarda hangisinin en hızlı olduğunu görebilirdik.
  2. Koenigsegg altında kalmayacaktır :) Yakında Koenigsegg tarafından bir video izleriz hiç merak etmeyin o zamana kadar bırakın Bugatti eğlensin :)
  3. Bugatti’nin bu son rekor deneyisiydi. Gecenlerde resmi bir aciklamayla artik rekor denemesi yapmayacaklarini, baska gelistirmelere odaklanacaklarini acikladilar ki zaten artik gerek yok bencede.
  4. Bu rekor denemesi yapılan chiron normal satışı yapılan chirondan farklı aerodinamik geliştirmeler, hafifleştirme, daha güçlü soğutma için daha büyük hava girişleri ve en önemlisi farklı bir araç olmasını bile düşündürebilecek aracın arkasının 25 cm daha uzatılması…
    Adamlar sadece reklam için araçla baya oynamışlar yola çıkabilir bir chironla denemek lazım
  5. Bugatti bu denemeyi standart bir chiron ile yapsaydı bir değeri olurdu ancak araçta özel aerodinamik geliştirmeler, daha büyük soğutuma girişleri, yolcu koltuğu gibi donanımların sökülmesi (hafifletme) ve en önemlisi aracın arkasının 25 cm daha uzatılması gibi yapısal değişimler yapılmış.
    Eğerki street legal olmayan bir araç araç ile deneme yapılacak ise zaten thrust ssc rekoru çoook üst seviyelere taşımıştı.
  6. Bugatti’nin başkanına söylediğine göre bu arabanında daha hızlı yapacaklarmış :D
  7. Çok çok çok ciddi hız.Bu hızlara ulaşıldığında Ne gibi problemleri çözmeleri gerektiğini hayalim dahil almıyor
  8. Bu kadar hızlı gitmesi ayrı bir maharet, o kadar hıza çıktığında yerden kesilmemesi ayrı. Bu ne downforce’dur yiğidim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu