Featured

Yeni Land Rover Defender dünya tanıtımını gerçekleştirdi




Land Rover’ın efsanevi modeli Land Rover Defender, yeni jenerasyonu ile Frankfurt Otomobil Fuarı’nda dünya tanıtımını gerçekleştirdi.

Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu Land Rover’ın, bugüne kadar ürettiği en yetenekli 4×4 modeli olmaya hazırlanan Yeni Defender, 70 yılı aşkın tarihinde yepyeni dönemi temsil eden yeni nesli ile dünya tanıtımını Frankfurt Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirdi. Gelişmiş arazi özellikleri ile geçmiş ruhuna sadık kalarak 21’inci yüzyılda macerayı yeniden tanımlayan Yeni Defender, kendine has köşeli tasarımı ve yenilikçi özellikleriyle dikkat çekiyor. Yeni Defender, Defender 90 ve Defender 110 olmak üzere iki farklı gövde tipiyle tercih edilebiliyor. Defender 90, 6 kişiye kadar oturma kapasitesi sunabilirken, 110’da ise 5+2 oturma düzenine sahip bir iç mekan tercih edilebiliyor.

Yeni Defender, S, SE, HSE, First Edition ve Defender X olmak üzere 5 farklı donanım seçeneğine sahip olacak. Yeni Defender, dört farklı Aksesuar Paketi ile daha önce hiçbir Land Rover modelinde sunulmadığı kadar çok seçenek ile kişiselleştirebilecek. Explorer, Adventure, Country ve Urban paketlerinin her biri Defender kullanıcılarına kendi dünyalarına en uygun Defender’ı yaratma imkanı tanıyacak. Eşsiz özelliklere sahip First Edition modelleri, üretimin ilk yılı boyunca geçerli olacak.

Geçmişe Göz Kırpan Tasarım

Defender 110, ikinci sıra koltukların arkasında 1.075 litreye kadar olan ve ikinci sıra katlandığında ise 2.380 litreye kadar genişleyen bir yük alanıyla 5, 6 veya 5 + 2 oturma düzeni sunuyor. Dayanıklı kauçuk kaplı zemin, ömür boyu süren maceraların kirlerini önlemekle beraber kullanıcılarına daha temiz bir ortam sağlıyor.

Land Rover Defender yeni bir mimariye sahip

İşlevsel bir tasarıma sahip D7x mimarisi, Land Rover’in ürettiği en sert gövde yapısını oluşturmak amacıyla hafif alüminyum monokok yapıya dayanıyor. Geleneksel kasa üstü tasarımlara göre üç kat daha sert olan ve Land Rover’ın Extreme Event Test prosedürlerine dayanacak şekilde tasarlanan yeni şasi, en yeni elektrikli güç aktarma organlarını desteklerken tamamen bağımsız hava veya helezon yaylı süspansiyon için mükemmel bir temel sağlıyor. Yeni Defender, dört tekerlekten çekiş sistemi ve iki vitesli otomatik şanzımanla birlikte sürücülerine merkezi diferansiyel ve opsiyonel Aktif Kilitleme Arka Diferansiyeli gibi üstün donanımlar sunuyor.

Her ortama uygun güç ve kontrol

Benzinli ve dizel motor seçenekleri, yeni Defender’ın her ortamda güçlü, kontrollü ve verimli olmasını sağlıyor. 4 silindirli benzinli motor ile P300 versiyonu ve 6 silindirli benzinli motor ile yarı hibrit teknolojisini birleştiren P400 versiyonu sunulan seçenekler arasında yer alıyor. Sürücüler, benzinliye alternatif olarak 4 silindirli dizel D200 versiyonu ve daha güçlü versiyonu D240 ile yakıt ekonomisi ön plana alarak seçimlerini yapabiliyorlar. Gelişmiş benzinli ve daha temiz dizel motor seçenekleri, Yeni Defender’ın her ortam için güç, kontrol ve verime sahip olmasını sağlarken, %100 elektrikli olarak ilerleme özelliği de bulunan şarj edilebilir hibrit elektrikli araç (PHEV) versiyonu da önümüzdeki yıldan itibaren motor seçenekleri arasındaki yerini alacak.

Arazida hassas ayarlar

Yeni Defender, dört tekerlekten çekişli, çift kavramalı otomatik şanzımanı, 3.720kg’lık maksimum yük çekebilme kapasitesi ve 300 kg’lık statik çatı yükü taşıyabilme kapasitesi ile segmentinde çıtayı bir adım daha yukarı taşıyor. Defender ayrıca, sürücülerin yol koşullarına göre çok daha hassas ayarlar yapmasına imkan tanıyan “Yapılandırılabilir Terrain Response” özelliğini sunan ilk Land Rover modeli olarak da öne çıkıyor. Yeni Defender, 900 mm derinliğindeki su birikintilerinden rahatlıkla geçebiliyor. Yenilikçi mühendislik çözümleri ile aerodinamik performansı optimize eden yeni Defender 0.38Cd ile de sürtünme katsayısını olabildiğince düşük bir seviyeye getiriyor.

İlgili Makaleler

18 Yorum

  1. Ön farlar bilemedim çok kötü geldi benim gözüme ya. Çok küçükleştirip basitleştirmiş arabayı benim gözümde.
  2. O vites kolunu sprinter, crafter, transit gibi niye konsolun üstüne koyarlar ? Ticari mi bu araç ? Madem böyle bir şey yapacaksın kaldır vites kolunu yuvarlak bir buton koy. Zaten otomatik vites araçta fiziksel bir vitesin manası yok. Üstüne bir de böyle ticarimsi bir konumlandırma yapınca hiç yakışmıyor.
  3. Oldukça klasikleşmiş bir tasarımı mahvettiler ,dağda çamurun karın içinde kullanılacak aracın diğer range modellerine benzetilmesi kötü olmuş.
  4. Ride like the wind,
    Fight proud my son.
    You’re the DEFENDER,
    God has sent.
  5. Defender dediğin elektronik olmaz. Mekanik olur. Bu defenderlikten çıkmış, modern suvlara dönmüş. Defender felsefesine aykırı bir araç olmuş. Çift kavrama nedir Allah aşkına :D
  6. başıma bir iş gelmeyecekse ben beğendim. dışını özellikle beğendim. içinde de bir tek vites hiç olmamış bana kalırsa. yine de klasik sevenler için tek seçenek mercedes’in g serisi kaldı. içi hem modern hem klasik çizgisini de korumayı başarıyor. defender ise tamamen yeni bir araç gibi olmuş çok güzel olmuş olsa da.
  7. Böyle bir tasarımı nasıl kabul ederler anlam veremiyorum, yeni duster daha estetik duruyor desem yalan söylemiş olmam sanırım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu