Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

BMW’den kompakt sedan atılımı; 2 Serisi Gran Coupe




BMW’nin uzun zamandır üzerine çalıştığı 2 Serisi Gran Coupe, geçtiğimiz günlerde yayınlanan teaser görüntülerinden sonra resmi olarak tanıtıldı.

Alman otomotiv devi BMW, başlıca rakiplerinin piyasaya sürdüğü Mercedes-Benz CLA ve Audi A3 Sedan gibi modeller ile yarışabilmesi için uzun süredir bir kompakt sedan üzerinde çalışıyordu. BMW’nin yeni tasarım diline sahip olan bu aracın büyük oranda Yeni 1 Serisi’ne benzeyeceği biliniyordu. Markanın neredeyse her modelinde uyguladığı “geniş böbrek” politikası burada da devam ediyor. Ailenin son temsilcisi olan 2 Serisi Gran Coupe ince uzun LED farları ile oldukça şık duruyor. Modelin arka tarafına geçtiğimizde ise yükselen bagaj çizgisi ile beraber X4’ü andıran bir bir tasarım mevcut. Yeni Gran Coupe heybetli tasarımına rağmen 1204 mm yükseliği ile oldukça yere yakın bir araç. BMW daha önce yaptığı açıklamalarda da modeli büyük göstermek istediklerini ancak bunu yaparken de sportiflikten ödün vermeceklerini duyurmuştu.

2 Serisi Gran Coupe, UKL-2 adlı önden çekiş platformunun en yeni üyelerinden biri. BMW’nin diğer yeni nesil modellerinde olduğu gibi, 2 Serisi Gran Coupe’de de önden çekişe geçişini yaptı. Bu konuda markanın sevenlerinin büyük çekinceleri vardı. Yeni modellerin sürüş zevkinden mahrum olacağı söyleniyordu. BMW yeni sürüş destek sistemlerini modele adapte ederken sürüş zevkinden taviz vermediğinin altını ısrarla çiziyor. Ne kadar doğru olduğunu zamanla göreceğiz.

BMW, Yeni 2 Serisi Gran Coupe’yi 2’si benzinli, 1’i dizel olmak üzere toplamda 3 motor seçeceği ile satışa çıkarması bekleniyor. Diğer BMW modellerinden de tanıdık olan 3 silindirli turbo, 140 beygirlik motor 218i olarak adlandırılacak. Modelin güçlü versiyonu ise 306 beygirlik 235i olacak. Dizel cephesinde ise 190 beygirlik 220d bizleri karşılıyor.

Modelin tahmini yurt dışı başlangıç fiyatı ise yaklaşık 32 bin euro.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Ne güzel araba. Lokum gibi. Önden çekişli bemewe. Hele de torsiyon varsa tr de 300k veririm buna. Para mı emqü. 7373838 asgari ücret.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu