FeaturedHaberler

Tamamen elektrikli Volvo XC40 Recharge tanıtıldı!




İsveçli otomobil markası Volvo, elektrikli dönüşüm stratejisinin ilk ürünü olan tam elektrikli XC40 Recharge’ı duyurdu. Performans ve menzil tarafında bir hayli iddialı gözüken Volvo XC40 Recharge ile ilgili detaylar haberimizde!

İsveçli şimdi de tam elektrikli: İşte Volvo XC40 Recharge!

Volvo XC40 Recharge, markanın seri üretime geçen tam elektrikli ilk otomobil modeli olarak dikkat çekiyor. Tasarım ve platformu içten yanmalı modelden alınan XC40 Recharge’ın yeniliği, gövdesinin altında gizleniyor. Ön ve arka aksta birer tane olmak üzere toplam 2 elektrik motoru bulunan otomobil, 408 beygir güç ve 618 Nm tork gibi oldukça yüksek performans değerleri sunuyor.

XC40 Recharge, zemine yerleştirilen 78 kWh kapasiteli batarya takımı ile tek şarjda 400 kilometreden fazla yol yapabiliyor. Bu da aracın verimlilik bakımından ne kadar başarılı olduğunu kanıtlıyor. Ayrıca 150 kW hızlı şarj desteği, boş bataryayı 40 dakikada yaklaşık 320 kilometre menzil değerine ulaştırıyor. XC40 Recharge’ın 0 – 100 kilometre hızlanma değeri ise 4.9 saniye olarak açıklandı.

Modeldeki kozmetik değişiklikler ise makyaj operasyonu denilemeyecek kadar sınırlı tutuluyor. Ön tarafında panjur kısmının kapatıldığı otomobil, iç mekanında ise Android işletim sistemli tamamen yeni bir bilgi – eğlence sistemi ile geliyor. Bagaj alanı da motor yerleşiminden dolayı biraz kırpılmış.

Volvo CEO’su Håkan Samuelsson, Recharge stratejisinde elektrikli XC40 dahil olmak üzere 2025’e kadar tamamen elektrikli 5 model duyuracaklarını belirtti. İsveçli markanın bu sürenin sonundaki hedefi ise küresel satışlarının yarısını elektrikli, diğer yarısını ise hibrit motorlu araçların oluşturması. Son olarak 1 yıl boyunca ücretsiz şarj ile gelen model için Avrupa’da 60.000 Euro’ya yakın bir satış fiyatı beklendiğini belirtelim.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu