Haberler

En iyi 6×6 arazi araçları




4 çeker arazi araçlarının neredeyse her coğrafi koşul ve hava şartında bizi varacağımız noktaya ulaştırmak için ellerinden ne geldiyse yaptıklarını hepimiz biliyoruz.

Peki ya 6×6 arazi araçları?

Bu yazımızda sizin için en zorlu koşullar ile başa çıkabilmek için üretilmiş mühendislik harikası 6 çeker yani ”6×6” araçları inceledik.

Mercedes-AMG G 63 6×6

Listemizin ilk sırasında başlıkta gördüğümüz an bizi heyecanlandıran ”63” rakamının sahibi AMG G63 var.

Zor koşulları dize getirmek için tasarlanmış bu 3 tonluk canavar 5.5 litrelik twin turbo motoru, 2 adet yakıt tankı ve 30:40:30 oranındaki çekiş oranı ile aşamayacağım engel yok dercesine bize bakıyor.

Land Rover Defender Flying Huntsman

Kahn Design tarafından geliştirilen bu araç, ekstra 2 tekerleği ekleyebilmek için 400mm uzatılmış ve burkulma direncini arttırıcı şasi güçlendirmelerinde bulunulmuş. Kalbinde ile General Motors‘un 6.2 Litrelik 500hp güç üreten V8 motoru bulunuyor.

Hennessey VelociRaptor

Henüz tasarım aşamasında olan bu araç ise Hennessey tarafından Ford F-150 Raptor üzerine inşa edilecek. Tahmini fiyatının ise 250,000£ olması bekleniyor.

Ömür Deniz Seçilen

İtalyan Otomobillerinin aşığı bir Alfisti. Amatör Fotografçı. Ege Üniversitesi İİBF. Hayallerimi süsleyen makina Alfa Romeo 159 3.2 Q4.,

İlgili Makaleler

10 Yorum

  1. Ney

  2. Bunlar için kıyamet sonrası dünya için survivor arabaları diyorlar, üzerlerinde her türlü sağlamlıkta aksam, müthiş güclü motorlar var . Bir sürü modifye edilmiş Apocalpys makinesi gördüm. Hepside kocaman yakıt tankları, lükül lükül yakıt yakan tankları var. Biraz düşündüm ve dedimki, Kiyamet sonrası Armagedonda nerden bulacaklar benzin istasyonlarını. Çok büyük tezatlık var bu işte.

  3. ben biraz extrem bir örnek vereceğim rusların zil-131 kamyonları aracın gitmediği geçemeyeceği yer yok gibi hele derelerden yüklü tamamen batmış şekilde geçerken videoları var akıllara zarar

  4. çamura gömülmüş ve diferansiyeli çamura oturmuş 3 tonluk bi aracı düşünmek istemiyorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu