FeaturedHaberler

Sakaryalı sportifleşti: Yeni Toyota C-HR GR Sport!




Geçtiğimiz günlerde makyajlı versiyonu duyurulan Toyota C-HR, elini güçlendirmeye devam ediyor. Yeni Toyota C-HR GR Sport, kaslı yapısı ve sportif yenilikler ile farklı bir çehreye bürünüyor.

Toyota C-HR GR Sport, yarış deneyimini yollara aktarıyor

Toyota Gazoo Racing mühendisleri tarafından geliştirilen C-HR GR Sport, standart versiyona göre şasi ve tasarım tarafında bir takım güncellemelere gidiyor. Zemin kuvvetini arttıran özel bir taban tasarımına sahip olan model; yeni helezon yaylar, amortisörler ve direksiyon kutusuna kavuşmuş. Ayrıca direksiyon simidi daha sportif bir sürüş için GR Sport versiyonu ile yenilenmiş.

Toyota’nın performanslı modeli, tasarım tarafında ise daha sert görünmesini sağlayan bazı yenilikler barındırıyor. GR Sport ambleminin dikkat çektiği yeni ön tampon aracın görünümünü tamamen değiştirirken, arka tampon ve bagaj kapağı da elden geçirilmiş. İç mekana geçildiğinde gümüş detaylara sahip GR logolu spor koltuklar ve gerçek alüminyum pedal seti dikkat çekiyor.

C-HR GR Sport modelinin kaputunun altında 1.2 litrelik turbo benzinli motorun yanı sıra 1.8 litre hibrit üniteye de yer veriliyor. Her iki versiyonda da 6 ileri manuel şanzıman standart olarak sunuluyor. Ancak CVT-i şanzıman ve AWD dört tekerden çekiş sistemi opsiyon olarak satın alınabiliyor.

Çeşitli stil paketleri ile kişiselleştirilebilen sportif crossover, 21.790 dolar başlangıç fiyatı ile Japonya’da satışa sunuldu. Japonya dışına çıkması beklenmeyen versiyonun Sakarya’da da üretilip üretilmeyeceği ise belirsiz.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

29 Yorum

  1. Yabancı rally forumlarında aylar önce Toyota’nın C-HR ile WRC de devam edeceği, Hyundai’nin de Kona ile devam edeceği konuşuluyordu. Hatta sızdırılan bir görselide forumda paylaşmıştım. Bu da bunu destekleyen nitelikte geldi bana.

    Bu araçlar rally’e girerse ancak o zaman kabullenicem. :D

  2. arka dizaynıda fk kasa civice ilham verdi, genel olarak beğenmesemde, çok yenilikçi bir tasarım
  3. Bu kadar sportif detayı umarım güçlü bir motor ile süslerler. Bence Chr en büyük eksiği bu performanslı bir motoru yok. Bide şu cıvata gevşeme sorununu umarım çözmüşlerdir.
  4. Yabancı rally forumlarında aylar önce Toyota’nın C-HR ile WRC de devam edeceği, Hyundai’nin de Kona ile devam edeceği konuşuluyordu. Hatta sızdırılan bir görselide forumda paylaşmıştım. Bu da bunu destekleyen nitelikte geldi bana.

    Bu araçlar rally’e girerse ancak o zaman kabullenicem. :D

    Vay be motorsporları nereye gidiyor 1970 lerde Alpine A110/Lancia Stratos gibi ortadan motorlu spor araçlar pazarlama kaygısı ile rallideki yerlerini Escort/Fiat 131 gibi araçlara bıraktı, onlarda Group B deki homologe edilmiş ve tamamen pazardan uzaklaşmış araçları soktular sonra pazara çok yakın 90 lar D segmentleri ralli de kullanılarak pazarlandı(Legacy-Sierra-E30), 90 ların sonuna doğru ise C segmentlerine düşüldü ve Corolla/Focus/307 gibi araçlar rallilerde terledi.2010 dan sonra Polo/İ20/Fiesta/Yaris gibi B segmenti araçlar ralli için ayrıca pazarlanıp reklamı yapıldı.Şimdi ise B-SUV lar ya da B-Crosslar hayat 8 yaşındaysanız gerçekten çok garip :)

    İleride ne olacak bilmiyorum ama otomobil dünyası hep para ve ticaret üstüne dönüyor doğal olarak.

  5. Yabancı rally forumlarında aylar önce Toyota’nın C-HR ile WRC de devam edeceği, Hyundai’nin de Kona ile devam edeceği konuşuluyordu. Hatta sızdırılan bir görselide forumda paylaşmıştım. Bu da bunu destekleyen nitelikte geldi bana.

    belə vəziyyətin içine soxum

  6. Bu araba sert süspansiyon, manuel vites ve en az 250+ hp güçle muazzam bir makine haline gelir. Altyapısı bunu kaldırmaya müsait.
  7. Toyota’nın GR sport versiyonunun olacağı üçüncü araç olacak bildiğim kadarıyla. Yaris’te olan GRMN gibi bir seri değil bu, Yaris GRMN özel bir seri, sınırlı sayıda üretildi ve ön siparişle satıldı bitti devamı yok. GR sport serisi ise Yaris ve yeni Corolla’da da bulunuyor (Yaris GR sport bayağıdır satışta var, Corolla’nın GR sportu satılmaya başlandı mı bilgim yok).

    Bu arac sakaryada üretilmeyecek.japonyada sadece iç pazara üretilecek.Birde hibrit motorda manuel vites olmaz sadece otomatik olur vites sürekli elektronik değilken olacak diye.bir sitwnin yazdıgını siz yanlıs kopyalamıssınız..cıvata problemi robot kaynaklıdır dıye düsünüyorum

    Doğru bir noktaya değinilmiş. Hibrit araçta manuel olmaz (CRZ örneği verilmesin, burada kastettiğim Toyota’nın araçları), hibrit Toyotaların tamamında e-CVT şanzıman bulunuyor (Yaris GR sport ve Corolla GR sport dahil).

    Düzenleme: imla nedeniyle.

  8. şu crossover furyasını başlatını bi bulsam… tamam hadi normal binmeye eyvallah, iyice yaygınlaştı da, markalar herşeyini buna vermeye başladı. pistte rallide falan ne işi var.
  9. şu crossover furyasını başlatını bi bulsam… tamam hadi normal binmeye eyvallah, iyice yaygınlaştı da, markalar herşeyini buna vermeye başladı. pistte rallide falan ne işi var.

    Sanırım hybrid; devamında da EV araçlara geçişte batarya konumlandırmaları nedeniyle bu tarz yükseltilmiş tasarımlar daha makbul olacak. Aşağıda batarya ünitesi, üstünde yolcu kabini şeklinde… Tamam, Tesla veya Renault/Nissan filan standart binek arabalar yapıyor ama çoğumuz menziller nedeniyle ağlıyoruz.

  10. C-HR hatchback, Golf crossover :D Valla bizim araba C-HR dan yüksek olabilir ben inanırım, hafif ticari gibi kullanıyoruz neredeyse hiç sürtmedi altı. Leylek gibi mübarek. Köyde tarlada gezdi, sudan geçti, 5 kişi+portbagaj dahil full yüklendi ama sürtmedi :D
  11. E kendin bakamıyor musun:D Armut piş ağzıma düş olmuyor

    Arabanın altının yüksekliği dediğin zaman altının yüksekliğine mi bakarsın yoksa yaklaşma açısına mı :D yaklaşma açısına genelde arazi arabalarında bakılır çünkü alakasız :D
    Ya ayrıca bakmaya gerek de yok sen bulup çürüttün tezi :D

  12. Arabanın altının yüksekliği dediğin zaman altının yüksekliğine mi bakarsın yoksa yaklaşma açısına mı :D yaklaşma açısına genelde arazi arabalarında bakılır çünkü alakasız :D
    Ya ayrıca bakmaya gerek de yok sen bulup çürüttün tezi :D

    Neyi anlatmaya çalıştığım anlaşılmamış.Açıklama yapayım; senin için değil dediklerimin toparlanmış hali olsun diye.Crossover olarak nitelendiriliyor ve sevilmediği söyleniyor.Ben de diyorum ki Chr bir C segment hatchbakcten daha alçak açılara ve yerden yüksekliğe sahip bir araba.Golfün 1 cm kadar alçaklığı içinde 16” baz chr için ise 17” baz lastik ebatı bile giriyor.O yüzden yerden direk yükseklik + yaklaşma uzaklaşma açılarının katılması gerektiğini söylüyorum.Madem yerden yükseltilmiş B segment arabalarla aynı çuvala konuyor.Konmaması gerektiğini değerlerle açıklıyorum.Bu araba C hatchbacklerden daha uçlara konmuş yürür aksamıyla,Ön-arka bağımsız alt yapısıyla düşük yüksekliği ve açılarıyla zaten C hatchback rakiplerinin bazılarından daha iyi yol tutuş ve sürücü arabası altyapısına sahip demek.

    Bu haberle de bağdaşacağı nokta şu.Golf gti ve R nasıl varsa bu arabada bu altyapısıyla sportif karakteriyle üretilmeyi hakediyor.Boşuna Crossoverdan olur mu gitti güzelim B hatchler C hatchler denecek kadar kötü bir altyapıya sahip değil.Zaten haber başlığı altında TNGA altyapısından herhangi bir araba kullanan ve ya Chr ı direk kullanan birileri var ki Crossover genellemesinden tereyağından kıl çeker gibi Chr ı çekip ayırabiliyor.
    Eleştirenler arabayla ne kadar süre geçirmişler mesela?

  13. Şu crossover dediğiniz araba golften alçak

    başlık chr başlığı olduğu için eleştirim doğrudan onaymış gibi algılanmış da ben genel trendin oraya doğru kaymasını eleştiriyorum.
    limitler, yol tutuş vs kısmına gelirsek, daha önce bir kona başlığında deneyimlerimi aktarmıştım, 1 günden fazla arabayla vakit geçirdim ve 500km’den fazla yol yaptım. direksiyon hariç sürüş dinamiklerine ve limitlerine bayıldım. gerçekten yetenekli alt yapıya sahip olanları var, ama ben bu biçime henüz ısınamadım.

  14. başlık chr başlığı olduğu için eleştirim doğrudan onaymış gibi algılanmış da ben genel trendin oraya doğru kaymasını eleştiriyorum.
    limitler, yol tutuş vs kısmına gelirsek, daha önce bir kona başlığında deneyimlerimi aktarmıştım, 1 günden fazla arabayla vakit geçirdim ve 500km’den fazla yol yaptım. direksiyon hariç sürüş dinamiklerine ve limitlerine bayıldım. gerçekten yetenekli alt yapıya sahip olanları var, ama ben bu biçime henüz ısınamadım.

    Kona konusunda görüşlerine ben de katılıyorum.Herkes her kasa tipini sevecek diye bişey yok zaten aramızda 1000 lerce yıldır üretilen kasa olan sedanı sevmeyenler de var mesela

  15. Neyi anlatmaya çalıştığım anlaşılmamış.Açıklama yapayım; senin için değil dediklerimin toparlanmış hali olsun diye.Crossover olarak nitelendiriliyor ve sevilmediği söyleniyor.Ben de diyorum ki Chr bir C segment hatchbakcten daha alçak açılara ve yerden yüksekliğe sahip bir araba.Golfün 1 cm kadar alçaklığı içinde 16” baz chr için ise 17” baz lastik ebatı bile giriyor.O yüzden yerden direk yükseklik + yaklaşma uzaklaşma açılarının katılması gerektiğini söylüyorum.Madem yerden yükseltilmiş B segment arabalarla aynı çuvala konuyor.Konmaması gerektiğini değerlerle açıklıyorum.Bu araba C hatchbacklerden daha uçlara konmuş yürür aksamıyla,Ön-arka bağımsız alt yapısıyla düşük yüksekliği ve açılarıyla zaten C hatchback rakiplerinin bazılarından daha iyi yol tutuş ve sürücü arabası altyapısına sahip demek.

    Bu haberle de bağdaşacağı nokta şu.Golf gti ve R nasıl varsa bu arabada bu altyapısıyla sportif karakteriyle üretilmeyi hakediyor.Boşuna Crossoverdan olur mu gitti güzelim B hatchler C hatchler denecek kadar kötü bir altyapıya sahip değil.Zaten haber başlığı altında TNGA altyapısından herhangi bir araba kullanan ve ya Chr ı direk kullanan birileri var ki Crossover genellemesinden tereyağından kıl çeker gibi Chr ı çekip ayırabiliyor.
    Eleştirenler arabayla ne kadar süre geçirmişler mesela?

    Madem araba hakkında konuşacaz şöyle diyeyim, kullanmadığım araba hakkında zaten yorumumu göremezsin, konuşmam yani.
    Bir süre kullanmışlığım var ve direkt araba hakkındaki yorumum net olarak aşırı sert.

    Boyalardan bile geçerken konforu etkiliyor ve tutuşunu da çok beğendiğimi söyleyemem. Dümdüz benzer hislerle aklıma gelen araba da juke, yani büyütülmüş b segmenti. Keza yalıtım olarak da beğenmedim. Yine otoparkın testlerine bakalım mesela aklımda kalan 500x ve mokka tutuşu ile övüldü ama bu övülmedi. Kısacası şu büyütülen arabaları yani chr gibi mokka gibi 500x gibi ecosport gibi arabaları sevemiyorum ve çoğu arabaların genel olarak daha iyi iş çıkardığını düşünüyorum.

    Yani bu arabaları c ile kıyaslamak komple yanlış zaten onu söyleyeyim.
    Keza bu durum tüm arabalar için geçerli, her araba kendi segmenti ile kıyaslanır, üst segmenti ile karşılaştırmak yanlış zaten.

  16. Reno fluence ile birlikte denediğim en kötü otomobildi 1.8 versiyonu. Yolcu ve sürücü olarak deneyimledim.
    Arkası zindan malum.
    Süspansiyonlar rezalet ötesi. Çalışma aralığı olsa da ona erişmek için uçurumdan düşmek gerekiyor.
    1.8 in performansı kötüydü.
    Yalıtım kötüydü yine..
    3008 in her konuda tam tersi birşey, aynı sınıf olsa da olmasa da.
  17. Reno fluence ile birlikte denediğim en kötü otomobildi 1.8 versiyonu. Yolcu ve sürücü olarak deneyimledim.
    Arkası zindan malum.
    Süspansiyonlar rezalet ötesi. Çalışma aralığı olsa da ona erişmek için uçurumdan düşmek gerekiyor.
    1.8 in performansı kötüydü.
    Yalıtım kötüydü yine..
    3008 in her konuda tam tersi birşey, aynı sınıf olsa da olmasa da.

    Hocam durun konu farkli :D

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu