Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Dev birleşme; Fiat Chrysler ve PSA-Peugeot




Dünyanın en büyük otomotiv şirketlerinden olan Fiat Chrysler ile PSA gündeme bomba gibi düşen bir birleşme üzerine çalışıyor.

Otomobil üreticilerinin gerek maliyetleri kısmak gerek ise tüketici guruplarına daha kolay ulaşmak için birliktelikler yaptığını daha önce de görmüştük. Markalar kimi zaman sadece belirli modeller üzerine birlikte çalışırken, kimi zaman ise şirketlerin tamamını kapsayan beraberliklere gidiyorlar. Şu günlerde bu duruma örnek verilebilecek büyük bir birleşme gündemde. Fiat Chrysler ile Peugeot markasının sahibi PSA, 50 milyar dolar büyüklüğünde bir otomotiv devi ortaya çıkarmak içim masaya oturmaya hazırlanıyor. Görüşmelerin detaylarının önümüzdeki hafta açıklanması beklense de yüzde 50/50 lik bir hisse takasıyla dünyanın en büyük dördüncü otomobil markası oluşturulmaya hazırlanıyor.

Fiat Chrysler, daha önce de Renault ile birleşme görüşmeleri yürütmüştü. Ancak görüşmeler siyasi etkenler sonucu suyu düşmüştü. Markanın yetkilileri ikili ilişkiler hakkında “asla” dememek lazım dese de yeni ortaklığın gündeme gelmesi ile Renault devre dışı kalmışa benziyor.

Görüşmelerin olumlu sonuçlanması halinde bu birleşmenin 50 milyar dolarlık Atlantik ötesi dünya devi oluşturması bekleniyor. Ürün gamlarını birleştiren markalar ortak parça ve model üretimi yapacak. Bu sayede FCA arasındaki birleşme tamamlandığında, hiçbir fabrika kapatılmadan yıllık 4.1 milyar dolar tasarruf edilmesi hedefleniyor.

İlgili Makaleler

18 Yorum

  1. Günümüzdeki otomobil firmalarının aciziyeti…

    Yakında temelli tek bir markadan, tek bir şase ve ortak parçalarla ekran değiştirip tüketiciye bu sportif bu ekonomik bu da jipimiz diye pazarlarlar artık.


    69548989_105032757427245_8339364229497778271_n.jpg
  2. 2010 yılında Tofaş’ta staj yaparken içeride Fiorino’nun farklı markalar içinde çıktığını görmüştüm. Peugeout Bipper ve Citroen Nemo olarak. Daha sonra Doblo’da Opem Combo ve Vauxhall olarak üretim yapıldı. Fiat ve PSA grubunun ilk yakınlaşması değil. Seri üretim öncesindeki ürünün tüm sürecindeki maliyetleri paylaşmak çok mantıklı.

    ducato günümüzde de devam ediyor aynı şekilde

  3. Markalar tuketici odakli degil, maliyet odakli is birligi yapmaya devam ettigi surece ‘ arabaci ‘ kesim olarak otomobil surmekten aldigimiz zevke yonelik degil, ihtiyaclarimizi asgari duzeyde karsilayacak otomobil uretimi anlayisini daha cok goruruz.
  4. ortaya çok güzel işler çıkacağından eminim bu yüzden Peugeot ve FIAT’a başarılar demek düşer bize ama ikili güzel işlere imza atacak onu yakında öğreneceğiz
  5. ortaya çok güzel işler çıkacağından eminim bu yüzden Peugeot ve FIAT’a başarılar demek düşer bize ama ikili güzel işlere imza atacak onu yakında öğreneceğiz
  6. Umarım jeep grandcherokee nin iç dizaynı ds7 crossback,508,5008 e benzer, motor konusunda da dizel 3.0 V6 ya devam edilmeli fakat artık 300+hp leri görmek lazım,rakibi xc90 ın 400+hp lik versiyonları var,

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu