FeaturedHaberler

Büyük gün; GÜNSEL 20 Şubat’ta tanıtılacak!




2016 yılında tanıtımı yapılarak prototip üretimi tamamlanan“GÜNSEL”in ilk modelinin tanıtımı 20 Şubat’ta yapılacak.

Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel’in projesi olan ve başkanlık ettiği ARGE çalışmalarının sonucu tasarımından mühendisliğine kadar yerli kaynaklar ile üretilen “GÜNSEL” B9’un, 20 Şubat 2020 Perşembe günü, saat 19.00’da, Elexus Otel’de düzenlenecek organizasyonla tanıtımı yapılacağı bildirildi. 

109 mühendisin 1,2 milyon saat emek vererek, birçoğu kendi mühendis kadroları tarafından geliştirilen 10 binin üzerinde parçanın bir araya gelmesiyle oluşan B9’un seri üretimine 2021 yılında başlanması hedefleniyor. Yeni nesil, zarif ve verimli mottosuyla yola çıkılan “GÜNSEL”in seri üretimi, Yakın Doğu Üniversitesi kampüsünde yer alan ve inşası tamamlanan otomobil fabrikasında yapılacak. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde oluşturulacak otomotiv sektörü ile ekonomiye büyük değer katacak olan projede, 2020 yılı içerisinde 200 araç üretilecek. 2021’de yıllık 2 bin araçla başlayacak seri üretim kapasitesinin, 2025’te yıllık 20 bin araca ulaşması planlanıyor. 

“GÜNSEL” Üretim Tesisleri Tamamlandı

Tasarımdan Ar-Ge’ye, üretimden pazarlamaya kadar tüm otomotiv süreçlerini yenilikçi bir yapıyla tek bünyede toplayan ve Aralık 2016’da temelleri atılan 250 bin metrekare alana kurulu, 30 bin metrekare kapalı alana sahip “GÜNSEL” üretim tesisleri de tamamlandı. Fabrikanın, 2020 yılı sonuna kadar kapalı alan büyüklüğü 100 bin metrekareye ulaşacak. 

Prof. Dr. İrfan Suat Günsel: “Tarihi bir ana şahitlik edeceğimiz bir hayali gerçekleştirmenin heyecanı içerisindeyiz…” 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde öz kaynaklarla otomobil üretme yolculuğunun büyük bir hayalle başladığını dile getiren Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, Yakın Doğu Ailesi ve Günsel ailesinin 41 yıllık geçmişinde bütün yatırımlarını hep Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için ve hep Kıbrıs’ta yaptığını, şimdi de yoğun bir emek, yüksek inanç, azim ve arzu ile otomobil üretme hayalinin gerçeğe dönüşmesinin mutluluğu ve heyecanını taşıdıklarını söyledi. 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde araba üretecek olmalarının gururunu yaşadıklarını dile getiren Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, büyük bir ekiple yıllar süren çalışmaların ardından “GÜNSEL”in tasarımını ve üretimini yapma noktasına gelinmesinin bir devlet nişanesi olduğunu ifade etti. 

“Yola çıktığımızda elimizde sadece, kurduğumuz 50 yıllık hayalimiz ve Yakın Doğu Üniversitesi’nin bilim üretme gücü ile kapasitesine olan inancımız vardı” diyen Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, tasarımından mühendisliğine kadar genç Türk mühendislerin imzasını taşıyan “GÜNSEL”in artık yola çıkmaya hazır olduğunu belirtti. 

Prof. Dr. İrfan Günsel, “Sadece KKTC’de değil, Türkiye ve dünyada da çok konuşulacak ve gıptayla bakılacak, Kıbrıs Türk’ünün tarihine geçecek bir projeye imza atmaktan büyük onur ve mutluluk duyuyoruz. Temelleri yıllar öncesine dayanan fikirlere tohum atılarak yıllar içerisinde filizlenen, azim ve hayal gücüyle harmanlanmış bir yolculuğun kilometre taşı olan “GÜNSEL”, yüzlerce mühendisin gecesini gündüzüne katarak 1,2 milyon saat emek harcamasıyla üretildi. Bunun için, 28 ülkede 800’ün üzerinde otomotiv tedarikçisi ile anlaşmalar imzaladık. Ülkemizin kendi üretimi ve bir teknoloji harikası olacak arabayla halkımızın tanışması artık sadece hayal değil hayat bulmasının güzel gerçeğidir” şeklinde konuştu. 

2016 yılında model, marka ve teknik özellikleri tanıtılan “GÜNSEL” B9’un artık yollarda olma zamanının geldiğini anımsatan Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, kurdukları üretim tesisleri ile de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bundan sonra otomobil üreten, geliştiren ve ihraç eden ülkeler arasında yer alacağını vurguladı.  

Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, sözlerinin devamında birikimleri, yaratıcılıkları ve emekleriyle “GÜNSEL”in vücut bulmasını sağlayan mühendislerine ve çalışma ekibine teşekkür ederek, Kıbrıs’ın sanayisine, ekonomisine, teknolojik gelişimine ve geleceği için çok şey müjdeleyen “GÜNSEL” ile üretim tesislerinin ülkemize büyük bir güç katacağını söyledi. 

Ülkemizin yerli ve milli arabası olan ve Türk mühendisleri tarafından tasarlanarak prototip üretimi tamamlanarak 20 Şubat’ta ilk modeli B9’un tanıtımı yapılacak olan GÜNSEL’in üretim sürecinde kullanılacak parçaları için 28 ülkeden 800 tedarikçi ile iş birliği yapılıyor. 

Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel’in projesi olan ve başkanlık ettiği AR-GE çalışmaları sonucunda üretimden kalite kontrol süreçlerine 109 mühendis tarafından, 1.2 milyon saat emek harcanarak üretim aşamasına gelen ve Yakın Doğu Üniversitesi kampüsünde kurulan “GÜNSEL” üretim tesislerinde üretilecek olan GÜNSEL için 28 ülkeden 800 firma ile işbirliği protokolü imzalandı. 

GÜNSEL mühendisleri tarafından tasarlanan ve 10 binin üzerinde parçanın bir araya gelmesiyle oluşturulan, yüksek güvenilirlikli, özgün, verimli ve ileri düzey teknolojiye sahip ürünler kullanılan GÜNSEL’in geliştirme sürecinde otomotiv sektörünün öncü yerli ve yabancı tedarikçileri ile iş birliği anlaşmaları yapılarak, 2021’de yıllık 2 bin araçla başlayacak seri üretim kapasitesinin, 2025’te yıllık 20 bin araca ulaşması planlanıyor. 

Prof. Dr. İrfan Suat Günsel: “Küresel Pazarda Oyuncu Olarak Ülke Ekonomisine Katkı Sağlamak İstiyoruz…” 

28 ülkeden 800 tedarikçi firma ile yapılan iş birliği anlaşmaları hakkında açıklamalarda bulunan Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, hem Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hem de Türkiye otomobil sanayi için imzalanan anlaşmaların oldukça önemli bir adım olduğunu belirterek, GÜNSEL’in seri üretime başlaması ile birlikte ülke ekonomisine ve istihdamına ciddi bir katkı sağlanacağını belirterek küresel elektrikli araba sektöründe de önemli bir yere sahip olunacağının altını çizdi. 

Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, Dünya’da birçok otomotiv devinin bulunduğunu, ancak hiçbirinin tüm parçalarını sadece kendi ülkelerinde üretemediklerini, otomobil parçalarını üreten son derece büyük şirketler olduğunu belirterek, amaçlarının üretim maliyeti açısından GÜNSEL’de kullanılacak parçaların birçoğunu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Türkiye’mizde üretilmesini sağlamak olduğunu söyledi. Prof. Dr. İrfan Suat Günsel “Yerli ve yabancı firmalarla iş birliğine gidilerek hem bize özgün araçları üretmek hem de ülkemizde bir tedarikçi sektörünün oluşmasını sağlamak istiyoruz. Tüm parçaların sadece ülkemizde üretilmesi şu an mümkün görünmüyor. Bu nedenle Türkiye’mizdeki tedarikçi firmalarla da iş birliği yaparak, bu firmaların tecrübelerinden de faydalanarak bir sinerji yaratmak istiyoruz” dedi. 

Firmaların tecrübelerinin birleştirilerek kapsamlı bir sinerji çalışması ile uluslararası çevre normlarına uygun, güvenlik, hafiflik, yakıt tasarrufu ve kompozit malzeme kullanımı ile GÜNSEL’in üretildiğini anlatan Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, “Elektrikli araç üretimini yerlileştirme stratejisi ile yola çıkarak, 2021’de seri üretimle satışa sunulması planlanan GÜNSEL’in parçalarını yerli ve uluslararası tedarikçi firmalar üretecek. Bu önemli anlaşmaların ülkemiz ve şirketlerimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

GÜNSEL B9 20 Şubat’ta Tanıtılıyor

2016 yılında model tanıtımı yapılarak prototip üretimi tamamlanan GÜNSEL’in ilk modeli B9’un tanıtımı, 20.02.2020 Perşembe günü, saat 19.00’da Elexus Kongre Merkezi’nde düzenlenecek organizasyonla yapılacak.

GÜNSEL’in, ilk modeli B9 ile ikinci modeli J9’un tanıtımı 20 Şubatta aynı anda gerçekleştirilecek. 

GÜNSEL üreteceği ikinci modeli “J9” ile Avrupa’da son derece popüler olan mid-size SUV segmentine giriş yapacak. Dört kapılı, geniş hacimli bir aile otomobili olarak öne çıkacak. 

Prof. Dr. İrfan Suat Günsel: “Elektrikli Araçlarda Yeni Bir Jenerasyon Başlatmayı Planlıyoruz…” 

GÜNSEL projesinin yaratıcısı olan ve Ar-Ge çalışmalarının Başkanlığını yürüten Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, 109 mühendisin 10 yıl süren çalışmaları sonucunda üretim aşamasına gelen ülkemizin yerli ve milli otomobili GÜNSEL’in ilk modeli B9’un yollara çıkması için gün saydıklarını dile getirerek, GÜNSEL B9 modelinin tanıtımının yapılacağı günde GÜNSEL’in SUV segmentinde bulunan ikinci modeli J9’un da konsept tanıtımın yapılacağını müjdeledi. 

2016 yılında GÜNSEL B9’un marka, model ve teknik özelliklerini tanıttıklarını anımsatan Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, “Araba üretme hayalimizin ilk ürünü olan B9’un artık yollarda yerini almasını gerçekleştirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşarken, üretme hayalimize hız kesmeden devam ediyoruz. İkinci model olarak “J9″ ismini verdiğimiz dört kapılı SUV modelini geliştirme çalışmalarına devam ediyoruz. Araba üretme hayalimiz sadece tek bir model ile sınırlı değil. Yıllık 2 bin araç kapasitesi ile seri üretimine hemen başlanacak olan GÜNSEL’in, 2025’te 20 bin araca ulaşması planlanıyor. GÜNSEL’in küresel hedefler doğrultusunda birikimlerimiz ve yaratıcılığımızla, yeni bir tasarımla dünyadaki trendlere uygun olarak elektrikli araç modellerinde yeni bir jenerasyonu başlatmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu. 

Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, “SUV segmenti dünya araç piyasası içerisinde büyük paya sahip. Özellikle geniş hacimli ve uygun konfor ortamı yaratması bakımından, aileler tarafından çok tercih ediliyor. Gençlere hitap eden iki kapılı B9 modelimizden sonra ailelerin tercihi olan SUV J9 modeli ile üretim ağımızı geliştirirken, küresel rekabette de söz sahibi olacağız. Önümüzdeki yıllarda araç kullanıcılarının fikirlerinden hareketle yeni modellerimizi de tasarlamaya devam edeceğiz. J9 özgün ve göz alıcı tasarımı, dinamik ve keskin çizgileri, barındırdığı yenilikçi ve teknolojik iç tasarımı ile çok farklı bir model olarak araç kullanıcılarının karşısına çıkacak” dedi. 

Dikiz Aynaları KKTC Bayrağını Simgeleyecek

J9’un yenilikçi ve teknolojik iç tasarımı yanında dış tasarımında da ülkemize ait olduğunu gösteren ve milliliği yansıtılacağını belirten Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, J9’un dikiz aynalarının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağı ve renklerini yansıtacak şekilde tasarlandığını söyledi. Günsel ailesinin büyük emek, yüksek inanç, azim ve arzu ile bütün adımlarını topraklarına kökleşme arzusu ile attığını dile getiren Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, “Ülkemiz adına övünç kaynağı olmasını istediğimiz yerli ve milli otomobil GÜNSEL de milli değerimizi yücelten ve bizim öz kaynaklarımızla neler yapabileceğimizi gösteren edasıyla yollarda süzülürken, gelecek nesillerimize de milli değerlerimize sahip çıkılmasının en güzel örneği olacak” ifadelerini kullandı. 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu