FeaturedHaberler

Peugeot 208 GTİ elektrikli olabilir

Peugeot CEO'su açıklama yaptı




Peugeot 208 GTİ için herkes çok heyecanlı hızlı ve ateşli versiyonun geleceği artık kesin fakat nasıl olacağı hakkında bir kaç önemli gelişme ve söylenti mevcut

Tamamı ile yenilenen yeni Peugeot 208, 2020 Avrupa Yılın Otomobili Ödülünün sahibi de olmuştu. Fakat yeni modelin ailesi için bir GTİ modeli henüz mevcut değil. Yeni Peugeot 208 ilk tanıtıldığında GTİ modelinin gelmeyeceğini söyleseler de bu durum gün geçtikçe değişti. Görünüşe göre 208 GTİ modeli için Peugeot çalışmaya başlamış bile.

Peugeot markasının CEO’su Jean-Philippe Imparato Autocar’a konuştu.

Peugeot 208 GTİ

Markanın CEO’su Jean-Philippe Imparato, Autocar’a, model hakkında konuştu. Peugeot patronu “geleceğin GTİ üzerinde çalıştıklarını” açıkladı. Jean-Philippe Imparato, “Eğer bir araçta GTi logosu varsa, bu kesinlikle 208 modelidir, elektrikli olsa bile. Geri kalanı için PSE [Peugeot Sport Engineered] logosu da olabilir.” ifadelerini kullandı.

‘Neden performanslı modellerinizde PSE yerine GTi logosu kullanmıyorsunuz?’ sorusuna da cevap veren Jean-Philippe Imparato,Çünkü kullanıcı açısından aynı hissi taşımıyor, bu yeni bir performans. İçten yanmalı motora sahip değil ve aynı hisleri barındırmıyor.” ifadelerini kullandı. Peugeot CEO’suEğer böyle bir model üretmeye karar verirsek, elektrikli olsa bile GTi logosunu alacak tek model 208’dir.” diyerek sözlerine devam etti.

Rakamlar hakkında konuşmak için henüz çok erken, ancak markaları arasındaki geliştirme maliyetlerini dikkate aldığımızda, elektrikli model, PSA için daha uygun gibi görünüyor. Bir diğer PSA markası olan Opel de yeni OPC versiyonlarında elektrikli ünitelere yönelecek gibi görünüyor.

Güçlü Rakipler

Opel ve Peugeot performanslı modellerini elektrikli olarak tercih eder ise şuanda çalışmalarına hızla devam eden Renault ile rekabet edecek. Diğer tarafta ise Fiesta ST ve Polo GTI ise gelecek nesillerde elektrikli olabilir gibi duruyor.

İlgili Makaleler

10 Yorum

  1. Elektirkli olursa GTE olur, GTi olmaz, bırakın bazı güzel şeyler güzel kalsın.🤨 Bu arada tasarım güzelmiş.
  2. Ben hybrid bekliyordum. Psa’nıni 1.6 hybrid motoru ülkemize gelmediği için pek bilinmiyor. 3008 ve Grandland X de kullanıldı. 2 çeşiti var. 1.6 225 bg 360 tork önden çeker için. 4 çeker için de 300 bg 520 tork luk versiyonları var. 1.6 225 lik 208 1.6 300 lük 308 in için gayet mantıklı :)
  3. Benzinliler sorunlu genelde, dizel gti olmasın zaten. Ben hayır demem zaten güncel gti süpürge sesi çıkarıyo
  4. Bende merak ettim şimdi yeni Peugeot 208 GTİ’yi. Peugeot’un eski GTİ modellerinki ruhu yansıtsın yeter benim içinm
  5. Elektrikli otomobil islerinin yalan olacagini dusunuyorum bir sure daha.

    Duran fabrikalar, bitme noktasina gelen küresel satis rakamlari, yerle bir olmus hisse senetleri ve cikarma maliyetinden daha ucuza satilan varil petrol.

    Bi müddet daha yalan e-oto bence.

  6. Peugeot’un GTI modellerini her zaman sevmişimdir. Yeni modelini de merakla bekliyorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu