Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

İndirim geleneği son buldu; Akaryakıt fiyatlarına yeni zam




Tüm dünyada petrol fiyatlarının düşmesinin ardından, piyasalarda ufak yükselişler görülmeye başlandı. Bu durum da ülkemizde akaryakıt fiyatlarına yeni bir zam olarak yansıdı. İşte rakamlar.

Tüm dünya dev bir petrol krizi yaşıyor. Corona Virüsü sebebi ile petrol fiyatlarını düşüren ülkeler, akaryakıt fiyatlarına da direkt olarak etki etti. Güncel olarak varil fiyatının 28.5 dolar olması krizin boyutunu gösterir nitelikte. Küresel anlamda olduğu gibi ülkemizde de benzin ve motorin fiyatları düşmüştü. Ancak yine küresel anlamda yaşanan ufak artışlar Türkiye’de de fiyatlara zam olarak yansıdı. Böylece benzinde 4 kuruş, motorinde ise 11 kuruş zam gerçekleşti.

Zammın ardından Ankara’da ortalama 5,28 liradan satılan motorinin litre 5,39 liraya çıkacak. Motorinin litresi İstanbul’da 5,18 liradan 5,29 liraya, İzmir’de 5,30 liradan 5,41 liraya yükselecek. Ankara’da ortalama 5,28 liradan satılan benzinin litre fiyatı ise 5,32 lira olacak. Benzinin litresi İstanbul’da 5,19 liradan 5,23 liraya , İzmir’de 5,29 liradan 5,33 liraya kadar artacak.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. indirim bu kadar sürdü demek ki neyse ki opelime binip bir yerlere gitmeye cesaret edememiştim
  2. dolar biraz artsın zamlar hemen o gece geliyor ama dolar düşünce indirimler 3 gün sonra geliyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu