FeaturedHaberler

Makyajlı GT86 gelecek ay satışa sunulacak




Toyota’nın arkadan itişli spor arabası GT86, küçük bir makyaj operasyonu geçirdi.

Motordan çok aerodinamik yapıya önem verilen bu makyaj operasyonunda, yapılan değişiklikler dışarıdan çok da belli olmuyor. Ancak iş otomobilin altyapısına geldiğinde olaylar değişiyor!

Nürburgring’de 24 saatlik yarış testine sokulan yeni GT86, elde edilen veriler sonucunda daha sert bir şasinin üzerine inşa edildi. GT86’nın tasarımcısı Tetsuya Tada’nın açıklamalarına göre yeni rijit şasi ve Nürburgring’e göre ayarlanmış yeni süspansiyonlar sayesinde GT86, pistlerde daha iyi sonuçlar elde edecek.

Dış tasarımda ise yeni büyük ön ızgara, yeni tamponlar ve yeni LED teknolojili farlara yer veren GT86, daha sportif bir görünüme de kavuşmuş oldu.

Motor konusunda ise herhangi bir değişiklik yapılmadı. 200 beygir güç üreten 2.0 litrelik boxer motor, makyajlı GT86’da da kullanılmaya devam edecek.

Yeni GT86, gelecek ay Avrupa’da satışa çıkacak.

 

 

 

Emrullah TEKGÖZ

1994'te doğdum. Atılım Üniversitesi İşletme (İngilizce) okumaktayım. Otomobil tutkum hayatımda her zaman büyük yeri olan AE101'in efsanevi mekanik tınısıyla başladı, E46 320i ve E39 540i ile bu tutku yerini aşka bıraktı. Bu aşk atmosferik Avensis 3 FL ile devam etmekte.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Şu araca daha güçlü bir motor koymayan Toyota'yı anlayabilmek gerçekten çok güç. Gelecek neslin üretilip üretilmeyeceği belli değilmiş, sen elindeki potansiyeli düzgün kullanmazsan böyle olur işte.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu