Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Bir indirim daha geldi; Benzin fiyatları düşüyor




Tüm dünyada petrol fiyatlarının düşmesinin ardından, piyasalarda ufak yükselişler görülmeye başlandı. Neyse ki bu değişiklik bu sefer benzin fiyatlarına indirim olarak yansıdı.

Tüm dünya dev bir petrol krizi yaşıyor. Corona Virüsü sebebi ile petrol fiyatlarını düşüren ülkeler, akaryakıt fiyatlarına da direkt olarak etki etti. Güncel olarak varil fiyatının 26 dolar olması krizin boyutunu gösterir nitelikte. Son 4 yılın en düşük seviyelerine gerileyen petrol fiyatlarının iç piyasadaki akaryakıt fiyatlarına yansıması devam ediyor.Küresel anlamda olduğu gibi ülkemizde de benzin ve motorin fiyatları düşmüştü. Ancak dolar kurundaki değişiklik bir indirimi daha beraberin getirdi. Böylece benzinde 22 kuruş, indirim gerçekleşti.

Yapılan indirimlerin arıdan pompa fiyatları da değişti. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından (EPGİS) alınan bilgiye göre, Ankara ve İzmir’de ortalama 5,32 liradan satılan benzinin litre fiyatı, 5,10 lira olacak. Benzinin litresi İstanbul’da ise 5,23 liradan 5,01 liraya inecek.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu