Dikkat ÇekenlerFeaturedGalerilerHaberler

Yerli otomobil cephesine yeni bir yatırım geldi




Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) için hologram teknolojisi geliştiren yerli girişim CY Vision, sevindiren bir gelişme ile karşımızda.

Teknik ve donanım özellikleriyle birçok ilki bünyesinde barındıran yerli otomobil yüzde 100 elektrikli yapısıyla büyük dikkat çekmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen tanıtım sonrasında kamu ve özel sektörden binlerce şirket ve vatandaş model için ön talepte bulunacağını açıklamıştı. Şehir içi trafik pilotu özelliği ile otonom sürüş kabiliyeti, sürücü destek sistemi, dünyada ilk kez kullanılacak “Holografik Asistan” ve 30 dakikadan kısa sürede şarj gibi birçok yeni teknolojik özelliği olan yerli otomobilden yeni bir haber geldi. Buna göre model için artırılmış ve sanal gerçeklik uygulamaları geliştiren yerli girişim CY Vision, Revo Capital’den 13.5 milyon TL değerinde bir yatırım aldığı kaydedildi.

Revo Capital Yönetici Ortağı Cenk Bayrakdar, “Start-up’lar açısından mali kaynaklara erişimin zorlaştığı bir dönemde bu yatırımı yapıyor olmanın da hem girişimci ekosistemine hem yatırımcı dünyasına umut ve moral verecek bir adım olduğunu düşünüyoruz. CY Vision’ın kısa sürede dünya çapında önemli başarılara imza atacağına inanıyoruz” diye konuştu. Tüm olumsuz gündem koşullarına rağmen yerli otomobil çalışmalarını görmek de mutluluk verici.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu