FeaturedHaberler

Alfa Romeo 2020 Stelvio Türkiye’ye giriş yaptı!




Alfa Romeo’nun sportif SUV’u Stelvio’nun 2020 model yılı versiyonları Türkiye’de satışa çıktı. İşte modelin özellikleri ve ülkemizdeki fiyatı.

Alfa Romeo, Giulia lansmanı ile izlediği; önce en üst modeli tanıtıp, makül modelleri sonradan tanıtma stratejisini Stelvio da da uygulamıştı. Giulia’da olduğu gibi Stelvio da önce en üst sportif modeli Quadrifoglio versiyonu ile tanıtılmıştı. Kaputun altında Giulia Quadrifoglio’dan tanıdığımız Ferrari’den devşirme 505 beygir gücündeki 2.9 litrelik çift turbo V6 motor görev yapıyordu. Alfa Romeo’nun Q4 isimli dört çeker sistemi ile beraber gelen araç 0-100km/h hızlanmasını bir SUV için etkileyici bir değer olan 3,9 saniyede tamamlıyordu.

Stelvio’nun dış görünüşünü iki kelime ile özetlemek gerekirse “Giulia SUV” demek en güzel açıklama olacaktır. Stelvio’ya nereden bakarsanız bakın sedan kardeşi Giulia’dan izler görebilirsiniz. Fakat bu kesinlikle olumsuz bir durum değil, şayet Giulia her geçen gün yeni ödüllere layık görülürken Alfa Romeo’nun Giulia’da kullandığı tasarım dilinden vazgeçmesi gereksiz macera arayışı olurdu.

Quadrifoglio versiyonunda kırmızı dikişli spor koltuklar, karbon fiber dekorlar gibi sportif dokunuşlar aracın sportifliğini içeride de sergilemeye yardımcı oluyor. Quadrifoglio’da opsiyon olarak sadece Brembo seramik frenlerRecaro spor koltuklar ve 900 Watt gücündeki Harman Kardon ses sistemi sunuluyor. Yani Quadrifoglio versiyonu donanım olarak dopdolu geliyor denilebilir.

Alfa Romeo için asıl önemli olan ise Stelvio’nun düşük donanım seviyelerinde elde edeceği başarı. Giulia’dan tanıdığımız 280 beygir gücündeki 2 litre benzinli ve 210 beygir gücündeki 2.2 dizel motor seçenekleri ile sunulması beklenen Stelvio, bir SUV müşterisinin sportiflik ihtiyacını bu motorlarla da tatmin edecektir. Gelelim herkes tarafından merak edilen kısıma. Alfa Romeo 2020 Stelvio, Türkiye’de 565 bin TL’den satışa başladı.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu