Haberler

Koronavirüs arası uzadı; Tofaş’dan yeni açıklama




Türkiye’nin en büyük otomobil üreticilerinden Tofaş, koronavirüs sebebi ile kapalı halde bulunan fabrikası hakkında yeni bir açıklama yaptı.

Koronavirüs yüzünden hem ülkemizde hem dünyada onlarca otomobil üreticisi üretime ara vermişti. Duran fabrikalar için tekrar üretime başlama tarihleri birer birer ileri atılıyordu. Bu haberlerin bir yenisi Tofaş Türk Otomobil Fabrikası AŞ’den geldi. Tofaş, “Faaliyetlerin kısmen veya tamamen durdurulması ya da imkansız hale gelmesi.” diyerek üretime başlama tarihlerini erteledi.

Açıklamanın tamamı ise şu şekilde;

31 Mart 2020 tarihli açıklamamızda, dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) etkileri çerçevesinde, yurt dışından gerçekleşen tedarik ve teslimat süreçlerindeki aksamalar değerlendirilerek, fabrikamızda 20 Nisan 2020’ye kadar üretime ara vereceğimiz kamuya açıklanmış olup, yaşanmaya devam eden benzer gelişmeler sonucunda söz konusu süre 4 Mayıs 2020’ye kadar uzatılmıştır. Konuyla ilgili önemli gelişmeler yatırımcılarımızla ayrıca paylaşılacaktır.”

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu