FeaturedHaberler

Audi’nin gelecekteki hızlı SUV’u: Q8 Sport Concept




Audi Detroit’teki Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı‘nda Q8 konseptini tanıtarak SUV modellerine yeni bir amiral gemisi geleceğini tüm dünyaya göstermişti. Devam eden Cenevre Otomobil Fuarı‘nda sportif dış görünümle tanıtılan bu zarif otomobil, gelecek olan SQ8 modelinin ipuçlarını bize veriyor.

Krypton turuncusu rengiyle oldukça agresif bir kişiliğe bürünen Audi Q8 Sport Concept‘in devasa ızgarası bal peteğine benzetilmiş. Yanlarda bulunan büyük hava girişleri bu ızgaranın iriliğini destekler nitelikte. Yüksek teknolojili lazer farlar ilk konseptten alınmış ama bu sefer siyah bir ambiyans katılarak daha agresif bir görünüm elde edilmiş.

Auqi Q8 Sport Concept
Audi Q8 Concept

 

 

 

 

 

Audi, 12 mm genişletilen çamurluklara ve arka bölümde RS rozetli modeller için sakladığı egzoz ucuna dikkat çekiyor. Geri kalanı önceki konseptten alınmış durumda. Bu, vurgulanan siyah bölgelerden, yani çıkıntılardan ve ayna kapaklarından anlaşılabiliyor.

Tasarım pek değişmezken, birbirine benzeyen gövdelerdeki donanım biraz farklı. Q8 Sport Concept, Audi’nin yeni bombası 476 beygir güç ve 700 nm tork üreten elektrik kompresörlü ve hibrit sistemli 6 silindirli 3.0 TFSI üniteyi içeriyor. Otomobil maksimum 275 km/s hıza doğru ilerlerken 0’dan 100 km/s hıza ulaşmasını 4.7 saniyede tamamlıyor.

 

 

 

 

Hızlı olmanın yanı sıra Q8 Sport Concept sahip olduğu 0.9 kWh lityum iyon batarya ile güçlendirilmiş elektrikli güç aktarım mekanizması sayesinde oldukça tutumlu hale gelmiş. Bu mekanizma enerji geri kazanımı yaparak, hibrit olmayan bir otomobile oranla her 100 km’de 1 litre daha az benzin tüketebiliyor. Ve Audi bu otomobilin 1200 km menzili olduğunu söylüyor. Bu durum, otomobili uzun yolculuklar için biçilmiş kaftan yapıyor.

Normal Q8‘in 2018 yılında çıkacağını hesap edersek; performans versiyonu muhtemelen 2019 yılında çıkacak.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Audi’nin Prologue ile başlayan yeni nesil tasarım anlayışını beğeniyorum. Prologue konsept Audi’ye yepyeni bir tasarım kazandırdı. Audi tasarım konusunda VW’den bağımsız olarak yoluna devam ederse ancak o zaman BMW ve Mercedes ile rekabet edebilir

  2. Prologue bence Audi’nin en güzel konsepti Audi “adam” olacak gibi. Audi yıllardır BMW ve Mercedes’in yanında ezildi umarım yeni nesil tasarım çizgisi ve kalitesiyle rakiplerini yakalayacaktır. Audi ne zamanki VW çakması olmaktan kurtulur işte o zaman BMW ve Mercedes’in ciddi ve önemli bir rakibi haline gelir

  3. Volkswagen’i asla eleştiremeyeceğim bir nokta varsa oda tüketicilerin beklentilerine çabuk cevap verdiğidir. VAG Grubu’da bu sene baya iddialı. Yeni Arteon, Yeni Polo, Yeni İbiza, Seat’ın SUV modeli Arona, VWnin yeni Polo SUV’u, makyajlı Octavia, makyajlı Golf, makyajlı Leon, Tiguan Allspace, Yeni Touareg, Porsche Cayenne Coupe-SUV, Panamera Station, Yeni A8, Yeni A6, Yeni Crafter ve Yeni 1.5 motorlarını piyasaya sürecekler. Bana kalırsa bu senede dünyanın en çok satan markası Volkswagen olacaktır

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu