FeaturedHaberler

2020 Volkswagen Golf R, Nürburgring’de yakalandı!




Alman üreticinin spor kullanım seveler için ürettiği modeli 2020 Volkswagen Golf R, Nürburgring’de kamufulajsız olarak görüntülendi.

Volkswagen’nin hothatch sınıfındaki temsilcisi Golf R, yeni neslinde de merak konusu olmuştu. Bu zamana kadar bir çok kez kamuflajlı olarak karşımıza çıkan model bu sefer hiçbir gizlenme olmadan gözler önünde. Büyük hava kanalları geniş tamponlar ve dörtlü egzoz çıkışları ilk dikkat çeken dış tasarım detayları arasında. Modelin henüz resmi bir tanıtımı yapılmasa da kaputunun altında 330 beygirlik 2 litre bir ünite olması bekleniyor. Bu motor he zaman olduğu gibi dört çekerden çekiş sistemi ve DSG ile kombine edilecek. Detayların ise önümüzdeki haftalarda netleşmesi bekleniyor.

2020 Volkswagen Golf, tasarımda neler sunuyor?

Omuz çizgisi biraz daha üste çekilerek daha kaslı hatlar elde edilen yeni Volkswagen Golf modelinin arka yüzü modern bir görünüme kavuşmuş. Yeni LED stop tasarımı, daha geniş bagaj camı dikkat çekiyor. Bununla beraber aydınlatmalı Golf yazısı da bagaj kapağının ortasında yer alıyor.

2020 Volkswagen Golf, sil baştan oluşturulan iç tasarımı ile tamamen yeni temellere dayanıyor. Mobiliteye önem verilen iç mekanda 8.25 inç boyutunda standart dijital gösterge paneli ve seçilen pakete göre 8.25/10.25 inçlik multimedya ekranı göze çarpıyor. Dikkat çekecek bir yenilik olarak far kontrol kumandası tamamen kaldırılarak göğüs kısmına entegre bir dokunmatik panel eklenmiş. Bu panelden cam ısıtma ayarları dahil olmak üzere oldukça detaylı ayarlar gerçekleştiriliyor.

Donanım tarafında daha da zenginleşen yeni Volkswagen Golf; anahtarsız giriş-çalıştırma, otomatik klima, şerit takip asistanı ve yaya koruma asistanı gibi teknolojileri de standart olarak sunuyor. İkinci seviye otonom sürüş özelliklerini bünyesinde barındıran Travel Assist, saatte 210 km hıza kadar aracın kontrolünü sağlayabiliyor. Opsiyon tarafında ise We Upgrade adlı yeni servis, kullanıcıların donanımları sonradan satın almasına olanak sağlıyor. Bu serviste şimdilik adaptif hız sabitleyici, Light Assist otomatik far kontrolcüsü, Discover Pro navigasyon yazılımı ve Wi-Fi Hotspot gibi donanımlar bulunuyor. Harman Kardon tarafından geliştirilen 400W’lık ses sistemi ise ayrıca dikkat çekiyor.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. meydan bosalacak, hothach rakipleri hergecen gun azaliyor. en son icten yanmali hothatch kim kalicak kim dayanabilecek bu emisyonlara acaba!
  2. Emisyon mevzuatı katılaştıkça üreticiler hep motor geliştirmeye, daha verimli motorlar üretmeye odaklanıyorlar. Özellikle mevzu güçlü olması gereken hothach’ler olunca odak noktaları daha bir motor geliştirme merkezli oluyor. Halbuki hothatch dediğimiz araç salt motordan ve aktarmadan ibaret olmamalı. Keşke biraz daha sürüşün eğlence ve keyif unsurlarına odaklanabilseler. Yeni nesil hothatch’leri motor ve aktarmadan ibaret görmeye başladım.
  3. Emisyon mevzuatı katılaştıkça üreticiler hep motor geliştirmeye, daha verimli motorlar üretmeye odaklanıyorlar. Özellikle mevzu güçlü olması gereken hothach’ler olunca odak noktaları daha bir motor geliştirme merkezli oluyor. Halbuki hothatch dediğimiz araç salt motordan ve aktarmadan ibaret olmamalı. Keşke biraz daha sürüşün eğlence ve keyif unsurlarına odaklanabilseler. Yeni nesil hothatch’leri motor ve aktarmadan ibaret görmeye başladım.

    ne yazikki suan begenmedigimiz elestirdigimiz hothatchleri de ozleyecez, elektrili supurge gibi araclarda ivme var G kuvvetini hissediyorsun ama his yok, ucaktaki yolcu gibiyiz

  4. ne yazikki suan begenmedigimiz elestirdigimiz hothatchleri de ozleyecez, elektrili supurge gibi araclarda ivme var G kuvvetini hissediyorsun ama his yok, ucaktaki yolcu gibiyiz

    Vallahi açıp videolarını izlerken bile bir süre sonra oflayıp puflayıp kapatıyorum. İlk kalkıştan beri verdikleri ciddi kuvvet bir yere kadar insanın ilgisini çekiyor. İnsanı kışkırtan, heyecanlandıran herhangi bir yapıları yok. Sadece alışkın olmadığımız bu muazzam gücün getirdiği meraktan kaynaklı bir heyecan oluşuyor hepsi bu. Oysa her videosunu ayrı ayrı defalarca seyrettiğimiz araçlar nerede, bunlar nerede.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu