Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Beklenen gelişme; Toyota, Yaris Cross tanıtıldı




Japon otomobil üreticisi Toyota, B SUV segmentine giriş modeli olan Yaris Cross’u online basın lansmanıyla tanıttı.

Beklenen model, Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı‘nda tanıtılacaktı fakat Koronavirüsü salgını nedeni ile fuar iptal edildi. Toyota modeli online lansman ile tanıttı.

Yaris Cross, markanın yeni GA-B platformundan yükselen ikinci model olma özelliğine sahip. Model, Toyota’nın B segmentindeki Yaris modeli üzerine geliştirilirken, RAV4’ün genlerinden de izler taşıyor. Yaris HB ve GR Yaris’in ardından bu ismi taşıyan üçüncü model olarak karşımıza çıkıyor.

Toyota Yaris Cross

Yaris Cross, 4180 mm. uzunluğa, 1765 mm. genişliğe, 1560 mm. yüksekliğe ve 2560 mm. dingil mesafesine sahip. Otomobil bu boyutlarıyla, Yaris HB’den 240 mm. daha uzun, 90 mm. daha geniş.Aynı zamanda 20 mm. daha yüksek. Dingil mesafesi ise Yaris HB ile aynı. Gövdenin yerden yüksekliği ise 30 mm. Anlayacağınız, Yaris Cross, Yaris model gamının en büyük, markanın SUV model gamının ise en küçük üyesi olarak karşımızda.

4. nesil  Toyota hibrit teknolojisi

Yeni nesil Toyota hibrit teknolojisine de sahip olacak model, 1.5 litrelik üç silindirli benzinli motor ve yüksek kapasiteli lityum iyon batarya ile desteklenen 59 kW güç kapasiteli elektrik motorla sunulacak. Hibrit sistem toplamda 85 kW veya diğer deyişle 116 beygir güç üretecek.

Düşük emisyon değerleriyle de dikkat çeken model, standart modelle 90 g/km, AWD-i versiyonuyla 100 g/km emisyon oranına sahip olacak.

Intelligent All-Wheel Drive (AWD-i)

Hyundai Kona, KIA XCeed, Renault Captur vb. modellerle ile rekabet etmeye hazırlanan Yaris Cross, aynı zamanda RAV4 modelinde başarısını kanıtlamış Intelligent All-Wheel Drive (AWD-i) çekiş sistemine de sahip olacak. Yeni sistem, mekanik sistemlere göre daha düşük ağırlığa ve daha kompakt bir yapıya sahip. Yaris Cross Hibrit AWD-i modeli bu özellikleriyle düşük yakıt tüketimi ve emisyon değerleriyle de pazara iddialı bir giriş yapmayı hedefliyor.

Sistem, hızlanma anında torku tamamen arka akslara iletirken, normal sürüşte gücü öne aktarıyor. Offroad sürüş gerektiren ıslak taşlar, sağanak yağmur, kar, kum vb. zorlu zemin ve hava şartlarında ise otomatik olarak üç dört bir yana eşit dağıtılıyor.

Yaris Cross aynı zamanda Toyota Safety Sense olarak adlandırılan sürüş destek ve güvenlik sistemlerine de sahip. Kaza riski algılandığında erken uyarı, otomatik fren ve direksiyon müdahalesi bu özelliklerden sadece bir kaç tanesi.

Yaris Cross, Fransa’da üretilecek ve yıllık 150 bin adetlik üretim planlanıyor, modelin ise 2021 yılı başında satışa sunulması hedefleniyor.

Toyota RAV4 Hybrid Testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Tasarım ekibinin başı sanırım eşiyle kavga ettiği günlerden birinde tasarladı bunu , neyse totoyacılar hayırlı olsun :)
  2. Tasarım 2020 yılları çizgilerinde standart bir B SUV. Laf olsun diye yermenin alemi yok.
    Not: Tasarımcıyım

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu