FeaturedHaberler

Proje sonuçlandı; 2 adet özel minibüs ABD yolcusu




Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından başlatılan UR-GE Projesi sonucunda, ABD pazarı için üretilen 2 adet minibüs ihraç etti.

Koronavirüs salgını yanında ülkemizde güzel gelişmeler de yaşanıyor. Otomotiv ve minibüs sanayisine yapılan yatırımlar sonuç vermeye başladı. Ticaret Bakanlığı destekleriyle hayata geçirilen Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Projesi (UR-GE) ile ABD pazarına açılan Uğur Karoser firması, ilk etapta ürettiği 2 adet minibüsü Las Vegas’a gönderdi.

Firma sahibi Uğur Sönmezyuva, “UR-GE sayesinde ABD’ye giderek öncesinde yapmış olduğumuz görüşmeleri sonuçlandırma fırsatımız oldu. Siparişlerin gelmesinin ardından hemen çalışmaya başladık. Ancak tüm dünyayı olumsuz etkileyen koronavirüs salgını nedeniyle şimdilik 2 araç gönderdik. Araçlar Gemlik Limanı üzerinden önce Portekiz’e oradan da ABD’ye ulaştı. Diğer siparişlerin tarihini ise şimdilik ertelemek durumunda kaldık. Salgına rağmen ihracat gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz. UR-GE projesi ile sektörümüze güç katan BTSO Yönetimine teşekkür ediyoruz. Çalışmalarımızı yürütmeye ve yeni projelere ağırlık vermeye devam edeceğiz.”

“Projemizde 30 firma yer alıyor. Amacımız sektörün üretimdeki potansiyelini ihracata da yansıtabilmek. ABD özellikle sektör açısından son derece önemli bir pazar. Barındırdığı fırsatların yanında firmalarımızın ufkunu genişletmesi açısından da bu pazarı önemsiyoruz. Bu doğrultuda projede ilk yurt dışı pazarlama faaliyetini geçen yıl Kasım ayında ABD’de gerçekleştirmiştik. İkinci yurt dışı etkinliğimizi de bu yıl Şubat ayında yine ABD’ye düzenledik. Las Vegas kentinde düzenlenen LCT Show International Fuarı’na katılan firmalarımız ayrıca sektörün önde gelen firmalarının üretim tesislerini de inceledi.” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu