FeaturedHaberler

Ekonomi Bakanı açıkladı; Renault, batma tehlikesi ile karşı karşıya




Fransız otomobil devi Renualt, salgın sebebi ile yaşanan olumsuz finansal koşullardan oldukça etkilenerek adeta batma tehlikesi ile karşı karşıya.

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, Europe 1 radyosunda Renault hakkında ciddi açıklamalarda bulundu. Renault’nun salgın nedeniyle ciddi finansal sorunlar yaşadığını ifade eden Le Maire, markanın tamamen kapanabileceğini belirtti. Le Maire, Renault’un acil şekilde harekete geçilmesi gerektiğini ifade etti.

Fakat Renault’un bunun üstesinden gelebileceğini aktaran Le Maire, elektrikli araç konusunda teknolojik olarak dünyanın en iyi üreticilerden biri haline gelmenin Renault için en doğru strateji olduğunu düşündüğünü söyledi.

Le Maire, Le Figaro gazetesine verdiği röportaj’da Renault’nun 5 milyar euro mali destek talebinde bulunduğunu fakat henüz bu destek talebinin onaylanmadığını açıkladı. Ayrıca Avrupa Birliği (AB) otomobil pazarında toplam satışlarında dünyayı etkisi altına alan koronavirüsü nedeni ile Nisan 2020 satışları Nisan 2019 göre yüzde 76,3 oranında gerilediğini açıklamıştı.

Renault Zoe Testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu