Haberler

Heyecanlı dakikalar




Ankara Off-Road Kulübü (ANDOFF) 5 yarıştan oluşan 2015 Ankara Offroad Kupası ilk yarışını Kadınlar Gününe özel bir etkinlikle 33 ekibin katılımı ile Beytepe’de gerçekleştirdi.

Startı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek tarafından verilen yarışa Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinden 36 yarışmacı kayıt yaptırdı ve 33 ekip start aldı. Kadınlar Günü olması nedeniyle Nevin Gökçek’in ilk araca start vermesiyle başlayan yarışta tek kadın sporcu Co-pilot Yasemin Toker’de yarıştı. Gökçek bayan sporcuya start vermeden önce bir süre sohbetti, karanfil verdi ve hem yarış hem offroad hakkında bilgi aldı.

Özel olarak hazırlanmış Beytepe bölgesindeki çeşitli engel ve zorlukla dolu bir parkur da 33 ekip 15 engel kapısı bulunan 3 km uzunluğunda etaptan, 4 tur geçerek toplamda 12 km kat ettiler.

Ankaralıların yoğun ilgi gösterdiği piknik havasında geçen yarışta ilk kez Enduro motosiklet yarışı da yapıldı. Vatandaşlar çok güzel bir havayı fırsat bilip parkura akın eden Ankaralılar biryandan yarışın heyecanını yaşarken, diğer yandan da piknik yapmanın keyfini yaptı.

Çekişmeli geçen rekabetle dolu yarışta finişi görüp, ilk üç sırayı paylaşan ekipler şöyle oluştu:

1. Yaşar Çevik-Murat Ünver (Mitsubishi L-200)

2.  Ahmet Ünlü-Ayhan Yıldırım (Nissan Terrano)

3. Mustafa Özgiray-İhsan Özgüneş (Mitsubishi Pajero)

Kaynak: Tosfed

Burak Musa YAVUZ

burakmusa@otopark.com

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu