FeaturedHaberler

Maliyet düşürme çabası; Renault 2 fabrikasını kapatıyor




Fransız otomotiv devi Renault, Fransa’da bulunan ve şirket için oldukça önemli olan 2 fabrikasını kapatabilir!

Fransa’da geçtiğimiz günlerde oldukça ses getirecek bazı haberler yayılandı. Buna göre ekonomi haberleri yapan Les Echos ve Le Canard Enchaine gazetelerinde Renault hakkında önemli iddialar yapıldı. Paris yakınlarında yer alan Zoe, Nissan Micra üretiminin gerçekleştirildiği ve 2600 kişinin çalıştığı Flins fabrikasını için yolu sonuna geliniyor. 1952 yılından bu yana aktif olan fabrikada markanın önemli modelleri üretiliyor. Ancak yaşanan dar boğazlar sebebi ile Fransız üretici bahsettiğimiz fabrikaları gözünden çıkarmış gibi gözüküyor.

Maliye bakanı ciddi uyarılarda bulunmuştu

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, Europe 1 radyosunda Renault hakkında ciddi açıklamalarda bulundu. Renault’nun salgın nedeniyle ciddi finansal sorunlar yaşadığını ifade eden Le Maire, markanın tamamen kapanabileceğini belirtti. Le Maire, Renault’un acil şekilde harekete geçilmesi gerektiğini ifade etti.

Fakat Renault’un bunun üstesinden gelebileceğini aktaran Le Maire, elektrikli araç konusunda teknolojik olarak dünyanın en iyi üreticilerden biri haline gelmenin Renault için en doğru strateji olduğunu düşündüğünü söyledi.

Le Maire, Le Figaro gazetesine verdiği röportaj’da Renault’nun 5 milyar euro mali destek talebinde bulunduğunu fakat henüz bu destek talebinin onaylanmadığını açıkladı. Ayrıca Avrupa Birliği (AB) otomobil pazarında toplam satışlarında dünyayı etkisi altına alan koronavirüsü nedeni ile Nisan 2020 satışları Nisan 2019 göre yüzde 76,3 oranında gerilediğini açıklamıştı.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Emekçiler için kötü biz son kullanıcılar için ise iyi haber maliyet düşerse alım fiyatları da düşer
  2. Maliyeti düşürmek için malzeme kalitesini düşürmezler umarım. Alt ve orta segment özellikle B ve C segment arabalarıyla meşhur bir markada üretim maliyetlerini düşürmek amacıyla kalite düşüklüğü elbette olabilir ama fazla düşürülmesi kötü olur.

    Ayrıca Renault gibi en çok satan markalardan biri nasıl iflasın eşiğine gelmiş anlayamıyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu