Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Bentley, 61 yıllık 6.75 litrelik V8 motoruna veda ediyor




Bentley, 61 yıldır kullandığı 6.75 litrelik V8 motoruna veda ediyor. Bu motor Mulsanne modelinde’de kullanılıyordu. Sadece 30 adet üretilecek olan Bentley Mulsanne 6.75 Edition modeli bu gelenek son buluyor.

Bentley, 61 yıldır kullandığı 6.75 litrelik V8 motoruna veda ederken bunu özel bir şekilde yaparak sadece 30 adet üreteceği Mulsanne 6.75 Edition versiyonuyla gerçekleştirecek. Bentley Mulsanne’nin kaputunun altındaki 6.75 litrelik V8 motor ilk kez 1959 yılında Bentley S2’de kullanılmıştı yani tam 61 yıldır Bentley 6.75 litrelik V8 motor kullanıyor.

Sadece 30 adet üretilecek olan Bentley Mulsanne 6.75 Edition versiyonuna bakacak olursak 61 yıllık motora veda niteliğindeki bu özel model, Mulsanne Speed’i baz alıyor. Parlak siyah ve parlak krom süslemeler kullanan otomobilin kaputtaki uçan B logosunda da koyu renkli bir kaplama ile geliyor. Mulliner imzalı radyatör ızgarası ve egzoz çıkışları bulunan modelde krom logolar ve özel beş kollu 21 inçlik jantlar da bulunuyor.

Bentley Mulsanne 6.75 Edition

Modelin ismi özel olarak yere yansıtan karşılama aydınlatması Bentley Mulsanne 6.75 Edition versiyonuna özel olarak bulunuyor. Ayrıca kaputun altında da ki V8 motorun normalde gümüş renkli olan emme manifoltları bu kez siyah olarak karşımıza çıkmış durumda. Motor numarasının yazılı olduğu plaka da üreten mühendis yerine bu özel modelde Bentley CEO’su Adrian Hallmark imzası bulunuyor.

Bentley Mulsanne 6.75 Edition

İç mekanda ise dört farklı renk seçeneği  karşımıza çıkıyor. Gümüş renkli süslemeler, koltuk dolguları gibi modele özgü detayları bulunan Bentley Mulsanne 6.75 Edition’in havalandırma çıkışlarının kontrolleri de V8’in yağ kapağına benzetilirken motorun çizimlerine de kokpitte yer verilmiş durumda.

6.75 litrelik V8 motoruna veda edeceğini dört yıl öncesinden açıklayan Bentley, Mulsanne’ın yerini alacak modelde yeni bir V12’ye yer vereceğini söyledi

Range Rover P400 Testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

 

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu