Haberler

Yeni Seat İbiza soğuk hava testlerinde yakalandı




Seat, önceki haberimizde olduğu gibi Hyundai i20 kamuflajı ile testlerine devam eden İbiza‘nın tasarımını sır gibi saklamaya devam ediyor. Soğuk şartlarda yapılan testlerini İsveç‘te sürdüren otomobil bu sefer sahip olduğu LED gündüz farları ve sinyalleri ile tasarım ipuçları vermekte.

Gövdesi tamamen gizlenmiş olan otomobilin kamuflaj altından seçilebilen kısımları ise farları olmakta. Şekilleri yeni makyajlanmış olan Leon‘a benzeyen LED’lere sahip İbiza’nın tavanında ise test otomobillerinden görmeye alışık olduğumuz ek aydınlatmalar bulunmakta.

Yeni İbiza Volkswagen’in MQB platformunu kullanan otomobiller arasında yer alacak. Önceki nesle göre boyutlarında artış görülen otomobilin birden çok benzinli ve dizel motor seçeneği olması bekleniyor. Elektrikli/hybrid bir versiyon kesin değil ancak söylentiler arasında yer almakta.

İlk çıkan haberlerde 2016 yılında piyasaya çıkması beklenen model için bu süre dolmuş gibi gözüküyor. Gelecek yılın ilk veya ikinci çeyreğinde çıkacak olan otomobilin daha ateşli Cupra versiyonu ise ilerleyen dönemde tanıtılacaktır.

Seat, yeni Ibiza dışında Arona isimli İbiza Sport Tourer’in yerini alacak bir otomobil daha geliştirmekte. Önümüzdeki Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtılması beklenen Arona firmanın CUV sınıfında yarışacak modeli olacak.

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu