Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Tamamen yenilenen Opel Mokka karşımıza çıktı




Yenilenen Opel Mokka, PSA Grubu’nun CMP platformu ile karşımıza çıktı. Eski versiyonuna göre tam 120 kilogram hafiflemeyi başarmış, tamamen farklı bir otomobil gibi görünen Opel Mokka, oldukça modern ve şık bir tasarım ile karşımızda.

Tamamen yenilenen Opel Mokka’nın eski modeline göre boyutları da değişmiş durumda. Yeni nesil Mokka tam 12.5 santimetre kısa olsa da aks aralığında 2 milimetre genişleme yaşamış. Opel, Mokka’nın genişliğini de 10 milimetre artırarak çok daha havadar bir yaşam alan sunmayı amaçlamış. Opel yeni Mokka modeli ile boyutlarını küçülterek park kolaylığını artırmış olsa da iç mekanda geniş ve ferah bir iç mekan sunuyor.

Yeni Opel Mokka boyutlarında önemli bir değişiklik olmasına rağmen bagaj hacimde bir kayıp yaşamamış. Mokka X modelindeki gibi 350 litrelik bagaj hacmi burada da aynı. Yeni Opel Mokka’nın tamamen elektrikli bir versiyonunun olduğunu da belirtelim. Bu versiyonun alt kısma yerleştirilen batarya sayesinde burkulma mukavemeti’nin yüzde 30 oranında artmış olduğu da dikkat çekici bir değer.

Tamamen elektrikli Opel Mokka versiyonunda sıfır emisyon ile 136 bg güç ve 260 Nm tork değerine sahip. Azami hızı 150 km/sa ile sınırlanan model, Peugeot e-2008’de de karşımıza çıkan 50 kWh’lik bataryayı kullanıyor. WLTP verilerine göre Mokka, Normal modda kullanıldığında 322 kilometre menzil sunuyor. Eco moduna geçtiğinizde ise bu menzil çok daha yukarıya çıkacak. 100 kW’lık hızlı şarj sistemi sayesinde yeni nesil Opel Mokka’nın 0-%80 şarj oranına sadece yarım saatte ulaştığı da Opel tarafından açıklandı.

Tamamen yeni bir otomobil olduğunu ilk bakışta fark ettiren yeni nesil Mokka’da Opel’in Vizor adını verdiği tasarım diline geçiş yaptı ve ilk olarak Opel Mokka ile bizleri karşıladı. 18 inçlik alaşım jantlar, yeni LED far ve stop tasarımı ile dikkat çekiyor. Opel’in matrix LED farları da opsiyon yeni Mokka’da opsiyon olarak satın alınabiliyor.

İç mekanda ise yeni Opel Mokka’da standart olarak 180 derecelik panoramik arka kamera ve gelişmiş cruise kontrol sistemi bulunuyor. Üst donanım seçeneklerinde ise 12 inçlik dijital gösterge paneli ile birleşen 10 inçlik bilgi eğlence sistemi bulunuyor.

Yeni Opel Mokka’nın satışları ise bu yaz sonunda başlaması planlanıyor. Araçları satın alan müşteriler ise araçlarını ancak 2021’in ilk günlerinde teslim alabilecekler. Opel’in EV üzerine odaklanıyor olsa da Mokka’da da benzinli ve dizel motor seçeneklere sahip versiyonlar olacak.

Yeni Opel Corsa Testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu