FeaturedHaberler

Benzin ve motorin fiyatlarında sevindiren düşüş




Değişen döviz kurları ve düşen petrol fiyatları sebebi ile ülkemizdeki benzin ve motorin fiyatlarına yeni bir indirim geldi.

Son günlerde küresel piyasalarda petrol fiyatları yine bir değişim yaşıyor. Son gelişmelere göre sürücüleri sevindirecek bir haber yetkililerden geldi. EPGIS‘in açıklamasında “Akaryakıt Fiyatlarında İndirim 30/06/2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; Benzinde 12 Motorinde 17 KRŞ/LT pompa satış fiyatlarında indirim gerçekleşmiştir..” denildi.

Buna göre, Ankara’da ortalama 5,94 liradan satılan motorinin litre fiyatı 5,77 lira olacak. Motorinin litresi İstanbul’da 5,89 liradan 5,72 liraya, İzmir’de 5,98 liradan 5,81 liraya iniyor. Ankara’da ortalama 6,35 liradan satılan benzinin litre fiyatı ise 6,23 lira olacak. Benzinin litresi İstanbul’da 6,29 liradan 6,17 liraya, İzmir’de 6,35 liradan 6,23 liraya inmiş olacak.

Akaryakıt pompa fiyatları, Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler göz önüne alınarak anlık olarak değişebiliyor. Son günlerde yaşanan artış ve inişlerin kaynığını da bu olarak gösterebiliriz. Yapılan hesaplamalar sonucu elde edilen fiyatlar, şehir, dağıtıcı kurum ve serbest rekabet gibi başlıklar nedeni ile değişiklik gösterebiliyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. 50 kuruş bindirip 10 kuruş indirim yapınca seviniyorsunuz bir de bunu haber diye yayınlıyorsunuz!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu