FeaturedHaberler

Bakan açıkladı; Yerli otomobil için yeni girişim




Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yerli otomobil cephesinin kameralarında kullanılması hedeflenen yeni girişim hakkında bilgi verdi.

Geçtiğimiz günlerde Bursa’nın Gemlik ilçesindeki  Askeri Hara bölgesine yapılacak fabrikanın temel atma töreni düzenlenmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da katıldığı toplantı sırasında yerli otomobilde kullanılacak yerli kamera sistemine de değinilmişti. Bugün ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı bu kamera sisteminin detayına inen açıklamalar yaptı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, konu ile ilgili;

“Savunma sanayisinde füze rampalarında, MR cihazlarında, otomotiv sektöründe, dijital kameralarda, cep telefonlarında ve gece görüş kameralarında yine NTE kullanılıyor. Hatta yerli otomobilimizde de NTE kullanılacak.

Çalışmayla laboratuvar ölçeğinde, yüzde 99’un da üzerinde saflıkta seryum, lantanyum, neodimyum, paraseodmiyum, uranyum, toryum ve ağır nadir toprak oksitler kazanıldı. Artık milli know-how ortaya koyan bu çalışmadan sonra bakanlığımızın koordinasyonunda pilot veya endüstriyel çapta tesis kurmayı hedefliyoruz

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Askeri Teknolojilerde yapılan atılımlar Sivil Teknolojilerinde önünü açıyor. İnşAllah kararlılık ve azimle Durmadan yorulmadan Teknoloji üretmeye devam ederiz. Geleceğimizde Gururumuzda burada yatıyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu