FeaturedHaberler

İkinci el otomobil fiyatları hakkında kritik açıklamalar




İkinci el otomobil fiyatlarının günden güne artması sektör içinde de bir krize yol açtı. İkinci El Otomobilciler Derneği’nden de konu ile açıklamalar geldi.

İkinci el otomobil fiyatları özellikle son aylarda adeta el yakıyor. Fırsat olarak adlandırılan faiz indirimleri sonrası daha da artan fiyatlardan sürücüler endişeli. Çünkü sıfır otomobillerin olan talebin çok olması ve buna karşılık ülkeye araç girişinin de fazla olmaması insanları ikinci ele yönlendiriyor. Peki bu iş nereye gidiyor? İşte sektör içinden bir değerlendirme.

İkinci El Otomobilciler Dernek Başkanı İbrahim Kınık “Araba piyasasında son 1 haftadır düşüş var. Döviz artınca otomobil satışları düştü. Ondan önceki süreçte ise otomobil işinde çok hızlı ticaret oldu. Piyasa çok yükseldi. Ortalıkta bir kriz var. 5 liralık arabalar 10 lira oldu. İkinci el otomobiller iki kat fiyatına satılmaya başlandı.

Fındık ve çay zamanı olması da pazarın boş olmasına neden oldu. Otomobil fiyatlarının düşeceğine inanmıyorum. Bugün sıfır araba almak isteseniz 5 ay sonraya sıra yazıyorlar. Üretim az olduğu için fiyatlar inmese de sabitlenebilir. ‘Opsiyonlandı’ olayı pandemide başladı. Otomobili satmamakla alakalı bir durum. Her hafta üzerine koydukları için satılmış gibi gösterip, üzerine para koymaya çalışıyorlar.

Şu anda düzgün bir ikinci el arabayı 100 bin TL’den aşağıya alamıyorsunuz. İyi bir araba alacağım derseniz 100-130 bin TL’yi gözden çıkartacaksınız. Bir Toros arabası ya da Şahin arabası 30-40 bin TL olmuş. Pandemiden önce bu arabalar 7-8 bin TL’ye satılıyordu.” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu