Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Bakan Varank, F1 pistinde spin atarak pistten çıktı




Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Intercity İstanbul Park’da test sürüşü yaptığı aracın frenine fazla basınca spin atarak pistin dışına çıktı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 9 yıl sonra tekrar  İstanbul Park’ta yapılacak Formula 1 yarışı öncesinde İstanbul Park’a bir ziyaret düzenledi. Pisti inceleyen bakan daha sonra Avitas Motorsports’un Türkiye’de yerli ve milli imkanlarla ürettiği 310 beygirlik araçla pisti turladı. Ancak bu sırada ufak bir tehlike de atlatıldı. Mustafa Varank aracın frenine fazla basınca spin atarak pistin dışına çıktı.

Varank, “Bu araç ‘Rallikros’ yarışlarının resmi aracı ve bir Türk markası Avitaş tarafından Türkiye’de üretiliyor. Dünyadaki tüm ralli cross yarışmalarında bu araç kullanılıyor. Bir Türk şirketi tarafından üretilmesi, tüm dünyada rallikros yarışlarında kullanılıyor olması gurur verici. Önümüzdeki dönemde bu araçların 1000 beygir gücünde elektrikli versiyonlarını firmamız tasarımını yapıyor. Eğer kabul görürse onların 1000 beygir gücündeki elektrikli araçlarıyla rallikros yarışmaları yapılacak.” ifadelerine yer verdi.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu