Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Nissan Z Proto tanıtıldı; Z efsanesi devam ediyor!




Nissan, 370 Z’den sonra yeni Z modeli olan Z Proto ile karşımıza çıktı.

2009 yılından beri piyasada olan Nissan 370 Z’nin arıdan modelin yerini alacak yeni spor otomobil Z Proto tanıtıldı. Nissan Z Proto adından da anlaşılacağı üzere şuan için bir prototip yani seri üretim modeli değil ve bu durumda ileride seri üretime geçtiğinde model üzerinde bazı değişikliklerin olabileceği anlamına geliyor.

Önümüzdeki yıl satışa sunulması beklenen Nissan Z Proto çift turbolu bir V6 motora sahip. Şuan için bir prototip olan modelin bu nedenden dolayı teknik verileri açıklanmış değil. Fakat Infiniti modellerinde de kullanılan motor 400 beygir güç ile 475 Nm tork’a sahip. Hatırlarsanız 370 Z ise 340 beygir güçe sahipti. V6 motor’a sahip Nissan Z Proto arkadan itiş ve manuel bir şanzımana sahip. İlerleyen zamanlarda ise Nissan Z Proto’ya otomatik şanzıman seçeneği ekleneceği belirtildi.

 

Eski Z modellerinden gelen retro tasarım

Nissan Z Proto’nun dış tasarımına baktığımızda eski ikonik Z Serisi modellerinden gelen bir tasarım bizleri karşılıyor. Parlak sarı renk ilk jenerasyon 240 Z modeline gönderme yaparken uzun tutulan ve ucunda aşağıya eğilen kaput, yuvarlatılmış farlar, köşeli ön ızgara gibi detayları eski Z serisi araçlarından gelen bir tasarım özelliği.

Bagajın üzerinde ise “Fairlady Z” yazısı bizleri karşılıyor. Arka stop lambaları ve onların ortasında yer alan parlak siyah kısım ise 90’lardaki 300ZX modelinden geliyor.

Nissan Z Proto’nun boyutlarına baktığımızda ise 370 Z’den daha büyük olan model, 4381 mm uzunluğa, 1849 mm genişliğe ve 1310 mm yüksekliğe sahip.

Modern ve sade iç mekan

Nissan Z Proto’nun iç mekanı dış tasarımı kadar retro değil, oldukça sade ve modern. 3 kollu spor direksiyon simidinin üzerinde bulunan Z amblemi de dikkat çekici bir detay. Yeni Z modeli Nissan Z Proto’nun Alcantara ve deri karışım olan spor koltukları aracın dış gövde rengindeki koltuk kenarlarındaki detay çizgileri ile birbirini tamamlıyor ve daha iyi ve özel bir iç mekan bizlere sunuyor. Nissan Z Proto’da diğer kardeşleri 350 Z ve 370 Z gibi sadece 2 koltuklu bir model.

Nissan Z Proto’nun fiyatı ve piyasa’ya çıkış tarihi

Modelin seri üretim versiyonunun 2021 yılı bitmeden çıkacağı ve satışa sunulacağı bekleniyor. Aracın teknik özelliklerinin ve diğer teknik detaylarının da satışa sunulmasına yakın zamanlarda açıklanacağı tahmin ediliyor. Nissan Z Proto’nun ABD’deki başlangıç fiyatının da rakibi Toyota Supra’dan biraz daha uygun olarak 40.000$ civarında olacağı da tahmin ediliyor.

A31 Nissan Laurel Altima Testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu