FeaturedHaberler

LPG kullanan araçlar için beklenen otopark düzenlemesi duyuruldu




Otogaz(LPG) kullanan araç sahiplerinin uzun süredir AVM’lere girememe sorunu sonunda çözülüyor. Bakan’ın açıklamalarına göre artık kapalı otoparklar bu tip araçlara uygun hale getirilecek.

Çevreci ve ekonomik oluşuyla tüm dünyada devlet teşvikleriyle desteklenen LPG’li araçlar yalnızca Türkiye’de uygulanan ‘kapalı otopark yasağı’ nedeniyle olumsuz etkileniyor. Geçtiğimiz yıl yeniden düzenleneceği açıklanan ve ve LPG’li araçların kapalı otoparklara girmesini engelleyen ‘Binaların Yangından Korunması Hakkındaki Yönetmelik’teki değişiklik Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından duyuruldu.

Anadolu Ajansı’na konuşan Bakan Kurum, “Muayeneleri yapılan, uygun olan LPG’li araçlar AVM otoparklarına girebilecek. LPG’li araçlar için otopark şartlarını sağlayan AVM’leri ilan edeceğiz. Otoparklar ‘LPG’li araçlara uygundur’ şekliyle belgelendirilecek” ifadelerini kullandı

Türkiye İstatistik Kurulu (TÜİK) verilerine göre Türkiye’de trafiğe kayıtlı 4 milyon 770 bin LPG’li araç bulunduğuna dikkat çeken Kadir Örücü, “LPG’li araçlar Avrupa Birliği (AB) tarafından belirlenen ‘ECR 67.01’ standardına uygun ekipmanlarla donatılıyor. Bu nedenle AB üyesi ülkelerde LPG’li araçların ‘LPG yakıtını kullandıklarını belirten’ etiket taşıma zorunluluğu yok. Kapalı otopark yasağı ise uzun yıllar önce iptal edildi. AB ile aynı standartlarda ekipman ve yeterliliğe sahip olan 4 milyon 770 bin LPG’li araç sahibinin ise tek beklentisi kapalı otopark yönetmeliğinin değiştirilerek, kapalı otoparkların LPG’li araçlar için uygun hale getirilmesi” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

4 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu