FeaturedHaberler

Huntsman, Türkiye’deki tesisini yeniden inşa edecek




Huntsman’ın İstanbul’da yeniden inşa edeceği poliüretan tesisi mühendislik ve kalite bakımından en yüksek standartlara sahip olacak. Aynı zamanda Türkiye ve Orta Doğu’da Huntsman Building Solutions (HBS) için bir büyüme platformu işlevi görecek tesisin inşasının 2021’in son çeyreğinde bitirilmesi hedefleniyor.

Huntsman Corporation (NYSE: HUN), bugün yaptığı açıklamada, İstanbul’da bulunan şirkete bağlı poliüretan tesisinin yeniden inşa edilmesinin planlandığını duyurdu. Huntsman tarafından aynı arazi üzerinde yapılacak birinci sınıf tesisin ve teknik merkezin, EHS (Çevre, İş Sağlığı ve Güvenlik), mühendislik ve kalite bakımından en yüksek standartları karşılayabilecek niteliklere sahip olacağının da belirtildiği açıklamaya göre; yeni tesisin inşasının 2021’in son çeyreğinde bitirilmesi hedefleniyor.

İnşa edilecek yeni ve birinci sınıf tesis, polyester polioller, karışımlar, MDI prepolimerleri, sprey köpük ve poliüre üretim kapasitesine sahip olacak. Huntsman’ın tescilli TEROL® teknolojisinin kullanılacağı tesiste, yıllık yüz milyonlarca PET şişenin geri dönüşümü sağlanarak, şirketin döngüsel ekonomiye katkısı arttırılacak ve bu sayede söz konusu tesis sürdürülebilir bir yatırım haline gelecek. Tesis aynı zamanda Türkiye ve Orta Doğu’da Huntsman Building Solutions (HBS) için bir büyüme platformu işlevi görecek. HBS, dünyanın önde gelen Sprey Poliüretan Köpük sağlayıcılarından biri olup, aynı zamanda dünyanın en büyük beşinci yalıtım imalatçısı konumunda bulunuyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu