FeaturedHaberlerOtomobil Sporları

F1 2020: Eifel GP’ni Lewis Hamilton kazandı, Ricciardo üçüncü oldu!




2020 Formula 1 Dünya Şampiyonasının 11 yarışı olan Eifel GP’si Nürburgring Grand Prix pistinde gerçekleşti. Yarışı kazanmayı başaran Mercedes-AMG pilotu Lewis Hamilton böylece 91 yarış zaferiyle beraber Michael Schumacher’e ait en çok yarış kazanma rekorunu egale etmiş oldu.

Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüsü nedeni ile tekrardan Formula 1 takviminde yer alan Nürburgring’de yarışı Mercedes-AMG pilotu Lewis Hamilton kazanırken Red Bull Racing pilotu Max Verstappen ikinci oldu. Renault pilotu Daniel Ricciardo ise yarışta üçüncü oldu ve podyumu tamamladı.
Pole pozisyonundan yarışa başlayan Mercedes-AMG pilotu Valtteri Bottas startta takım arkadaşı Lewis Hamilton tarafından geçilmek için zorlansa da pozisyonunu korumayı başardı. Yarışın 13. turunda ilk virajda lastiklerini kilitlenen Valtteri Bottas takım arkadaşı Lewis Hamilton tarafından geçildi.

Red Bull Racing pilotu Max Verstappen, ilk turda yerini korumasının ardından Mercedes pilotlarını takip etti. Bottas’ın yaşadığı sorunun ardından Verstappen ikinci sıraya yükseldi ve yarışı o noktada tamamladı.

Valtteri Bottas, 13. turda yaşadığı sorunun ardından erken pit stop yaptı ancak 18. turun sonunda güç olmadığını söyleyerek yarışa erken veda etti.

Yarışın son bölümünde, motor sorunuyla yarış dışı kalan McLaren pilotu Lando Norris’in ardından güvenlik aracı piste girdi. Güvenlik aracına rağmen ön bölümde herhangi bir değişiklik olmadı.

LEWİS HAMİLTON 91. YARIŞ  ZAFERİ İLE MİCHEAL SCHUMACHER’İN REKORUNU EGALE ETTİ.

Lewis Hamilton Nürburgring zaferiyle birlikte bu seneki 7. yarış zaferini kariyerindeki ise 91. yarış zaferini elde etti. Hamilton böylece, 2006 Çin GP’den bu yana Michael Schumacher’de bulunan 91 yarış zaferi rekorunu egale etmiş oldu. Ayrıca Michael Schumacher’in oğlu Mick Schumacher ise yarış sonrası babasının Mercedes’teyken kullandığı bir kaskı Lewis Hamilton’a hediye etti.

Sezonun 12. yarışı olan Portekiz GP ise 25 Ekim’de Autódromo Internacional do Algarve yarış pistinde gerçekleştirilecek.

Mercedes-Benz W210 E320 AMG Testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu