FeaturedHaberler

2021 için Yılın Otomobili Toyota Yaris seçildi!




Her yıl düzenlenen Car of the Year yani “Yılın Otomobili” ödülü için 2021 yılı kazananı belli oldu. Ödüle layık görülen model Toyota Yaris oldu.

Car of the Year’daki tüm adaylar yıl sonundan önce satışa çıkacak olan otomobillerden oluşuyordu. Bildiğiniz gibi, yılın otomobilini seçmek, iki aşamadan oluşuyor. 8 Ocak 2021’de açıklanan olan yedi ana adayın bir listesi oluşturulmuştu. Daha sonrasında ise ikinci tur yani final yapıldı. Yaris, jüriden toplamda 266 puan toplayarak birinciliğe sahip oldu. Yaris’i 240 puanla Fiat 500 Electric ve 239 puanla Cupra Formentor izledi.  Skoda Octavia 199 puan, Land Rover Defender 164 puan ve Citroen C4 143 puan aldılar.

B Segmentinin En Güvenlisi

Toyota, Yaris ile birlikte segmentinin en güvenli otomobilini kullanıcılarla buluşturuyor. Güvenliği her zaman ileriye taşıma felsefesine bağlı olarak Toyota, Yaris’e Toyota Safety Sense 2.5’i adapte etti. Kamera ve radar sistemiyle çalışan yeni nesil sistem, yeni özellikler ön plana çıkıyor. Yaya ve bisiklet algılama özelliğine sahip Ön Çarpışma Önleyici Sistem, Kavşaklarda Çarpışma Önleyici Sistem ve Acil Durum Yönlendirme Desteği yer alıyor. 

Kavşak Dönüş Asistanı, karşı şeritten bir araç geliyorsa veya bir yaya yolun karşısına geçiyorsa, sağa veya sola dönen sürücüyü uyarıyor ve gerektiğinde otomatik frenleme yapıyor. 

Buna ek olarak Yeni Yaris’te, 0-205 km/s arasındaki hızlarda çalışan Akıllı Şerit Takip Sistemi yer alıyor ve yönlendirmeyi kontrol ederek aracı şeritte tutuyor

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Güzel araba ama ülkedeki çoğu kişiye hitap etmiyor (bu kısım tabii ki umurumuzda değil :D). Hibriti %80 ÖTV diliminde kaldığı için maalesef şansı yok.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu