Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Karşınızda dünyanın en hızlı otomobili; SSC Tuatara




Dünyanın en hızlı otomobili olma ünvanını elinde bulunduran Koenigsegg Agera RS, liderliğini 532.9 km/s hıza ulaşan SSC Tuatara’ya bıraktı.

Otomobil severlerin yakından takip ettiği Koenigsegg Agera RS, ünvanını üç yılın ardından bir başka hiper otomobile kaptırdı. ABD merkezli otomobil üreticisi SSC, ürettiği en hızlı otomobil olan SSC Tuatara’nın dünyanın en hızlı otomobil rekorunu kırmayı başardığını açıkladı. Henüz Guinness’ten resmi bir açıklama gelmese de konu hakkında yayınlanan video rekoru kanıtlar nitelikte.

SSC Tuatara’nın teknik özelliklerine baktığımızda ise tam bir canavar görüyoruz. Kaputunun altında 1750 beygirlik bir güç bulunuyor. Çift turbolu 5,9 litrelik V8 motor, 1735 Nm tork üretme yetisine sahip. Modelin ağırlığı ise sadece 1247 kilo.

Koenigsegg Agera RS’in rekoru 3 yıl sürdü

İsveçli marka 2017 yılında, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, otomobilin 277.9 mil/saat, yani 444.6 km/s sürate ulaştığını belirtmişti. Bu rakam iki yönlü bir denemenin ortalaması ve Veyron Supersport’un rekorundan yaklaşık 19 km/s daha hızlıydı. Koenigsegg, Volkswagen gibi kendine ait bir piste sahip değildi. Bugatti’nin rekorları Ehra Lessein isimli oval pistte kaydedilmişti, ancak Koenigsegg’in rekor denemesini düz bir otoyol üzerinde yapmıştı. Tıptı SSC Tuatara gibi..

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Ben o hız göstergesini kronometre sanmıştım ilk izlediğimde.. diyorum saniyemi dakikamı ne biçim ölçüyorlar..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu