Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Yenilenen Renault Megane Sedan tanıtıldı!




Renault, daha önce Megane HB ve Station Wagon modellerini makyajlamıştı. Şimdi ise ailenin kalan modeli Megane Sedan, makyaj operasyonundan geçirildi.

Yerli üretim olarak ülkemizde üretilen Renault Megane Sedan’ın makyaj operasyonundan bahsetmek gerekirse yenilenen diğer kardeşlerine göre daha az bir dokunuş söz konusu.Megane Sedan, tamamen LED farları tüm donanım paketlerinde bulunuyor. Ayrıca C formlu LED gündüz sürüş farları ve stoplar da pakate dahil durumda.

 

Fransız otomobili üreticisi Renault, yenilenen Megane Sedan’ın en büyük değişikliğini iç mekanda yapmış durumda. Boyutu 10.2 inçe kadar çıkan yeni dijital gösterge paneline ek olarak donanım paketine göre konsolun merkezinde dikine yerleştirilmiş multimedya sisteminin boyutu 9.3 inçe kadar çıkabiliyor. Apple CarPlay ve Android Auto uyumlu Renault Easy Link’in yeni versiyonunu kullanan araçta sesli komut ile yakıt fiyatı, Google temelli adres, gerçek zamanlı trafik bilgisi gibi özelliklere sahip navigasyon sistemi de bulunuyor.

Renault mühendisleri, ergonomiyi arttırmak adına sürüş destek sistemlerinin tuşlarını direksiyon simidi üzerinde almış. Ayrıca klima kontrollerini de daha ulaşılabilir şekilde konumlandıran marka, çerçevesiz dikiz aynası, klima kontrolleri üzerindeki krom detaylar, yeni döşeme seçenekleri ve elektrikli sürücü koltuğunu da yeni Megane Sedan’a eklemiş.

Makyaj operasyonundan geçen Megane Sedan’ın güvenlik donanımlarında ise dur/kalk özellikli adaptif hız sabitleyici, yaya algılayabilen aktif acil durum freni, arka çapraz trafik uyarısı ve geliştirilmiş Auto-Hold fonksiyonu dikkat çekiyor.

Motor seçeneklerine baktığımızda ise 6 ileri manuel ya da 7 ileri EDC ile satın alınabilen 140 bg’lik 1.3 TCe benzinli ve 115 bg gücündeki 1.5 Blue dCi dizel motor tekrardan karşımızda. Megane ailesine yeni katılan 1.0 TCe adlı üç silindirli turbo benzinli motor da listeye eklenmiş durumda. Bu motor 115 bg güç üretiyor ve 6 ileri manuel şanzıman seçeneği ile satılacak. 2016 yılından beri 200 binden fazla satan modelin yenilenmiş hali ile 2021’in ilk aylarında satışa çıkacak..

VW Caravelle Bulli Testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Far ve stop grubuna daha farklı bir tasarım yapılabilirmiş artık gözler çok alıştı.
  2. Megane 4 zaten tasarım olarak çok güzeldi.Bu haliyle üstüne katmış.Ben galiba Megane 4 seviyorum yahu. :) 👌

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu