FeaturedHaberler

Volkswagen Jetta modellerini geri çağırıyor




Alman otomobil üreticisi Volkswagen, kompakt sedan modeli Jetta’nın CZTA motor kodlu versiyonlarını geri çağırdığını açıkladı.

Amerika’yı kapsayan bu geri çağırmanın nedeni ise yakıt rayı üzerindeki civatalar olarak açıklanmış durumda. Amerika Ulusal Otoyol Trafiği Güvenliği (NHTSA) 18 Haziran 2015 ve 9 Aralık 2017 yılları arasında üretilen CZTA motor kodlu Volkswagen Jetta otomobillerin yakıt rayı üzerinde bulunan civataları yüzünden geri çağırılması gerektiğini açıkladı.

Bu geri çağırmadan etkilenen otomobil sayısı ise toplamda 218 bin 192 adet Volkswagen Jetta. Geri çağırmanın tam nedeni ise motor yakıt rayları üzerindeki civataların tam sıkılmadığından kaynaklı olarak yakıt sızdırma riskine bağlı olarak sorun teşkil etmesi.

CZTA motor kodlu Volkswagen Jetta sahiplerinin yakıt kokusu alması ve motorda bazı yakıt kaçaklarını görmesi ihtimali de mevcut. AutoNews’a açıklama yapan bir Volkswagen yetkilisi bu sorunla alakalı bir sorun veya bir kaza yaşanmadığını belirtti.

Bu sorun ile alakalı araç sahipleri 20 Aralık tarihinden itibaren bayilerden randevu olarak bu sorunun giderilmesini ücretsiz olarak sağlayabilicekler. CZTA motor kodlu Volkswagen Jetta’nın 1.4 litrelik TSI olduğunu da belirtelim.

VW Caravelle Bulli Testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu